reakcija

Donesena je konačna ODLUKA: Povukli crtu u slučaju povezivanja KONSTRAKTE SA RUSIJOM

2

Srpska predstavnica našla se u centru skandala kada se na Tviteru pokrenula polemika oko njene fotografije sa uskršnjim jajima. 

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Na zvaničnom Tviter evrovizijskom nalogu Radio televizije Srbije fotografija Ane Đurić Konstrakte označena je kao "neprimeren sadržaj" ili "potencijalno osetljiv" od strane te društvene mreže.

 

Da bi neka objava postala neprimerena potrebno je da stigne veći broj prijava od strane korisnika nakon čega Tviter obrađuje sadržaj i stavlja znak upozorenja na objavu ili je briše. 

 

Kako se trvljenje oko sporne Konstraktine fotografije nije smirilo Radio televizija Srbije je odlučila da pomenut sadržaj ukloni sa mreža: 

 

 

— Jasno je da su ovakvi neprimereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo da zaustavimo, ali možemo u tome da ne učestvujemo. Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena sa našeg zvaničnog naloga, a umetnica postati - nevidljiva. Vidimo se u Torinu — navodi se u tvitu.

 

Podsetimo da je veliku pometnju napravila uskršnja fotografija, jer su se na njoj našli stolovi u obliku slova "Z" koji su simbol za podršku invazije Rusije na Ukrajinu. 

 

 

Ovim slovom su ruska vojna vozila označena u Ukrajini. 

 

 

makonda-tracker