da li vas iznenađuje?

Ne, nije RIM: Evo gde će se održati Evrovizija 2022. godine

0

Kako je bend Moneskin iz Italije osvojio ovogodišnju Evroviziju, mnogi su očekivali da će sledeće godine domaćin takmičenja biti Rim ― ipak, to nije slučaj!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na ovogodišnjoj Evroviziji, kao što je dobro poznato svim ljubiteljima ovog evropskog muzičkoh takmičenja, pobedila je italijanska grupa Moneskin sa pesmom Zitti e Buoni.

 

Od frontmena Damijana Davida do jedine ženske članice Viktorije de AnđelisMoneskin je oduševio i ljubitelje Evrovizije u Srbiji.

 

 

Pre njih, pobedio je Dankan Lorens s pesmom Arcade, te je evrovizijski domaćin bila Holandija, ali ne njena prestonica Amsterdam, već Roterdam. Ni sledeće takmičenje neće biti održano u glavnom gradu, po svemu sudeći!

 

I dok su mnogi očekivali da će Evrovizija 2022. godine biti održana u italijanskoj prestonici Rimu, možda će vas iznenaditi podatak da se to, ipak, neće desiti.

 

Naime, sledeća Pesma Evrovizije održaće se u Torinu.

 

Ovo je treći italijanski grad koji će biti domaćin ovog muzičkog takmičenja nakon Napulja (1965) i Rima (1991).

 

Takmičenje za 66. Pesmu Evrovizije održaće se u areni PalaOlimpico, piše na zvaničnom sajtu Evrovizije, a finale će biti 14. maja, dok će polufinala, po običaju, biti par dana ranije: 10. i 12. maja.

 

Srbiju je ove godine predstavljala grupa Hurricane sa pesmom Loco loco, a s nestrpljenjem čekamo sledeću Beoviziju, na kojoj će biti odlučen naredni predstavnik!

 

1 / 22 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker