KLASIKA

BUĐENJE NA KOLARCU: Muzikon vas poziva da u duhu baroka i Mocarta dočekate proleće, i to uz fenomenalne goste (FOTO)

0

U čast proleća, kamerni orkestar Muzikon organizuje Buđenje istoimenim koncertom u Velikoj sali Zadužbine “Ilija M. Kolarac” u četvrtak 25. aprila 2019. od 20 sati

foto: Promo
foto: Promo

Treći koncert Level Up! sezone predvodiće gostujući muzičari iz Holandije – koncertmajstor kamernog orkestra Concertgebouw Jelena Ristić (violina) i solista Arnhem filharmonije Brahm Kreftmeijer (oboa). Muzikon će publici prirediti “Buđenje” uz izrazita koncertantna dela baroka i predivnu Simfoniju broj 29. V. A. Mocarta.

 

Pored sjajnih gostiju iz Holandije na ovom koncertu gostuju i hornisti Mihajlo Bulajić i Teodor Blagojević, kao i oboistkinja Jelisaveta Pešić.

 

foto: Promo

 

Jelena Ristić je po završetku studija u Novom Sadu upisala Master studije na Konzervarorijumu Amsterdam u klasi profesora Ilje Gruberta. Već za vreme studija pobeđuje na audiciji za jednog od koncertmajstora u filharmoniji Arnhem u Holandiji. Kao koncertmajstor često gostuje u Danskoj u orkestrima Kopenhagen filharmonija i Odense filharmonija.

 

foto: Promo

 

Od 2013. stalni je član prvih violina Royal Concertgebouw orchestra (Kraljevski orkestar Holandije) i koncertmajstor je kamernog orkestra u sastavu Concertgebouw. Kao solista nastupa sa orkestrima širom Holandij, dok je za vreme školovanja u Srbiji nastupala sa Niškim simfonijskim orkestrom i Novosadskim akademskim orkestrom. Kao član orkestra Concertgebouw nastupa širom sveta sa najboljim svetskim solistima i dirigentima sadašnjice.

 

Brahm Kreftmeijer je završio studije oboe na konzervatorijumu Utrecht - Holandija u klasi profesora Ernesta Rombout. Kao vrlo mlad muzičar postaje prva solo oboa Arnhem Filharmonije iz Holandije i redovno gostuje u orkestrima Royal Concertgebow orkestra i Roterdam filharmonije.

 

foto: Promo

 

U orkestru Combattimento Amsterdam nastupa isključivo kao solista, a sa njima je snimio i brojne albume. Sa orkestrom Combattimento nastupao je na svim kontinentima. Član je renomiranog kamernog duvačkog ansambla Hexagon. Docent je na fakultetu Artez (Arnhem, Zwole, Enschede) na odseku oboe.

 

 

makonda-tracker