muzika

DŽEZ, ZABAVNA I ROK MUZIKA: “GODUM” nagrade otišle u ruke Bajagi, S.a.r.s.-u, Nevernim bebama, Bati Kovaču…

0

Sinoć u prepunom Ateljeu 212 održala se godišnja dodela nagrada “GODUM” Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, reprezentativnog udruženja u kulturi, koje postoji već 66 godina.

foto: Promo
foto: Promo

Aplauzi muzičara kolega su se nizali iz kategorije u kategoriju.

 

Na samom početku dodeljene su povelje dugogodišnjim saradnicima i prijateljima koji su dali svoj doprinos: Vladi Jankoviću Džetu, Branku Rosiću, Brajanu Rašiću, Banetu Obradoviću.…

 

Nagradu u oblasti džeza dobio je vrsni umetnik Vasil Hadžimanov, dok je priznanje namenjeno mladim nadama završilo u rukama saksofoniste Rastka Obradovića. U oblasti roka nagrada je pripala “Bajagi i Instruktorima”. Bajaga je izjavio da su mu mnoge nagrade drage i značajne, a da je ova veoma posebna pošto dolazi od kolega. Njegovim kolegama iz “Nevernih beba” pripala je nagrada u kategoriji pop.

 

Ove godine, GODUM je, uz pomoć Ministarstva Kulture, SOKOJ-a i Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora, objavio kompilaciju mladih bendova medju kojima su: Dingospo Dali, Sergio Lounge, Viva vops, Rastko Obradović, Empathy Soul Project i Prisoner

 

Udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ proglasilo je najemitovanije pesme u prošloj godini. U oblasti roka to je “Lutka” sastava S.A.R.S, u sferi popa “Milimetar” Željka Joksimovića, a “Uticaj na podsvest” Vladana Vučkovića Paje u kategoriji “džez”.

 

foto: Promo

Nagrada za životno delo dodeljena je, uz ovacije cele sale na nogama, legendarnom muzičaru i autoru Korneliju Bati Kovaču koij je veoma emotivnim govorom poručio: “Drago mi je što smo tu svi zajedno, što se razumemo i ne svađamo” rekao je Bata. Posle uručenja nagrade Bati Kovaču, bend “Magic bush” je zajedno sa Šašom Loknerom zasvirao čuveni hit Korni grupe “Trla baba lan”, a onda je Bata, pred kraj ceremonije, sam za klavijaturama, po ko zna koji put pokazao svoje sviračko majstorstvo.

 

foto: Promo

Ovo veče je svakako bilo čarobno za sve muzičare, novinare i prijatelje. Bilo je lepo videti sve njih na jednom mestu zajedno.

 

1 / 4 Foto: Promo

 

 

 

makonda-tracker