Ulaz slobodan

DVE RUKE, DVA GRADA, TRI KLAVIJATURE : Dvanaestogodišnja pijanistkinja Yiting Wang pred beogradskom i novosadskom publikom

0

Solo recital na klavijaturama premijerno u Eđšeg Kulturnoj stanici u Novom Sadu i u Muzičkoj galeriji Zadužbine I.M. Kolarca u Beogradu

foto: Ksenija Ćuk
foto: Ksenija Ćuk

Na samom početku Kineske Nove godine koju smo svečano dočekali zajedno sa našim sugrađanima kineskog porekla, stiže još jedan izvanredan događaj, Solo recital na klavijaturama, iz serije koncerata kulturne srpsko kineske inicijative: Jedan pojas- jedan put pod pokroviteljstvom GIPAC, muzičke organizacija iz Bostana (SAD).

 

YITING WANG, dvanaestogodišnjakinja, virtuoz na klavijaturama imaće premijerni solo koncert u sredu, 20. februara u 20:00 časova u Eđšeg Kulturnoj stanici u Novom Sadu i u četvrtak, 21. februara 2019. U 18:00 časova u Muzičkoj galeriji Zadužbine I.M. Kolarca.

 

Muzikalnost, veština i poseban temperament krase ovu mladu umetnicu kineskog porekla koja se školuje na GIPAC akademiji u Bostonu. Do sad je nastupala u Atini, Dubaiu, Beogradu, Islandu, SAD-u i Kini.

 

Posebno se ističe veštinom sviranja na 3 klavijature kompozicija brzog ritmna koje zahtevaju izuzetnu sinhrioonizaciju rada nogu i prstiju. Na repertoaru je savremena muzika Kine, Južne i Severne Amerike i Balkana.

 

Kao poseban novogodišnji poklon za našu publiku - Ulaz je slobodan!

 

makonda-tracker