Ivan Perčević u Guarneriusu

0
U utorak 22. februara od 20 časova publici Guarneriusa predstaviće se violinista Ivan Perčević, dobitnik brojnih prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima i diplomac Škole za muzičke talente u Ćupriji i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Ovim koncertom Centar lepih umetnosti Guarnerius nastavlja tradiciju predstavljanja naših najboljih mladih violinista, koji zaslužuju svoje mesto na koncertnoj sceni. Perčevića će za klavirom pratiti Katarina Hadži-Antić Tatić.

Violinista Ivan Perčević rođen je u Kruševcu. Sa šest godina je postao redovan učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, gde je 2002. godine diplomirao u klasi prof. Đerđa Zazrovića, kao najbolji učenik u generaciji. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu završava 2008. godine, kada upisuje specijalističke postdiplomske studije violine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, koje i završava marta 2010. godine, sa najvišom ocenom u klasi prof. Aleksandra Pavlovića, sa kojim i danas radi. Osvajao je brojne prve nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a na listi skorašnjih uspeha mladog Perčevića je druga nagrada koju je nedavno osvojio na Internacionalnom takmičenju Nedyalka Simeonova u Bugarskoj.

Nastupao je kao solista u našoj zemlji i Slovačkoj, Nemačkoj, Holandiji i Grčkoj. Kao solista Škole za muzičke talente, imao je brojne nastupe u zemlji i inostranstvu (Belgija, Mađarska, Grčka).

makonda-tracker