preporučujemo

Čuveni splitski tenor Goran Karan održaće koncert u Kombank Dvorani 12. decembra

0

Koncert će se održati 12. decembra s početkom u 20:00 časova, ulaznice u prodaji.

Goran Karan
Goran Karanfoto: Promo

Kao rođeni Beograđanin, Karan se posle dve i po godine, zajedno sa svojim Vagabundo bendom pred beogradsku publiku vraća s hitovima "Vagabundo", evrovizijskim hitom "Kad zaspu anđeli", "Ako to je sve", "Gorko more", "Lipa si lipa", i "Par je božji dar".

 

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, uoči koncerta poručuje da mu je veliko zadovoljstvo što će imati priliku da zajedno sa svojim Vagabundo bendom svira i peva beogradskoj publici.

Nosimo vam malo Dalmacije, puno srca i glas juga. Dođite i povedite koga volite, pesme će učiniti ostalo. Samo ljubav", poručuje Karan.

Podsetimo, Karan je objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

 

Goran Karan
Goran Karanfoto: Promo

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima medju kojima su: Arsen Dedić, Oliver Dragojevic, Kemal Monteno, Zdenko Runjić, Rajko Dujmić i mnogi drugi.


Karan je dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja "Porin" i to u tri kategorije: za "Najbolji album zabavne muzike", za "Najbolju mušku vokalnu interpretaciju" i "Najbolju vokalnu saradnju", duet sa Oliverom Dragojevićem.

Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom "Kad zaspu andjeli".

 

Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011., a njegova pesma "All the Colours of the Rainbow" izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala. U snimanju je učestvovao veliki broj muzičara iz celog sveta.

 

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla "Naša bila štorija" koje je jedinstveno scensko i diskografsko delo. U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato,Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

 

Goran Karan
Goran Karanfoto: Promo

 

makonda-tracker