svetska zvezda

Koncertni spektakl u BEMUS-u: Poznati korejski violinista Edvin Kim će nastupati 12. oktobra

0

U okviru saradnje sa Ambasadom Južne Koreje, beogradska publika će imati priliku da prvi put sluša ovog svetskog poznatog muzičara

Edvin Kim će prvi put nastupati za beogradsku publiku
Edvin Kim će prvi put nastupati za beogradsku publikufoto: Promo

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini 12. oktobra u 20 časova, Edvin Kim će nastupiti sa pijanistkinjom Natalijom Mladenović, a na programu će biti dela Janačeka, Šumana, Betovena i Sen Sansa.

 

Ovogodišnja saradnja BEMUS-a i Ambasade Republike Koreje (Južne Koreje) izuzetno je značajna jer se dešava u sklopu obeležavanja Dana korejske kulture 2018, koji traju od septembra do kraja oktobra ove godine pod sloganom “Come Closer” (Upoznajmo se bliže). Ova krilatica izražava nadu da će srpski narod nešto više naučiti o Južnoj Koreji uživajući u različitim zanimljivim događajima na polju muzike, mode, gastronomije, jezika i drugo.

 

Ambasada je pripremila raznovrsne kulturne događaje, uključujući i nastup uglednog violiniste Edvina Kima na BEMUSU, 12. oktobra 2018. godine u Zadužbini Ilije M. Kolarca. U ovoj muzičkoj avanturi, pridružuje mu se naša poznata pijanistkinja Natalija Mladenović.

 

Edvin Kim
Edvin Kimfoto: Promo

Violinista Edvin E. S. Kim aktivno nastupa širom sveta, posebno u Evropi.

Kao solista, nastupao je sa Simfonijskim orkestrom Bila/Bjena (Švajcarska), Simfonijskim orkestrom Getingena, Simfonijskim orkestrom Radio Praga, Praškim kamernim orkestrom, Filharmonijom Regensburga, Simfonijskim orkestrom Južne Arizone. Takođe je održao veliki broj resitala i koncerata kamerne muzike u Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Španiji, Italiji, Velikoj Britaniji. Pored nastupa u Evropi i na američkom kontinentu, redovno koncertira u Aziji, naročito u Južnoj Koreji.

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarca po izuzetno popularnoj ceni od svega 300 dinara, kako bi se uživanje u muziciranju korejskog virtuoza približilo što većem krugu ljubitelja muzike.

 

 

makonda-tracker