bravo!

USPEŠNO GOSTOVANJE: Ovacije nakon prvog koncerta Beogradske filharmonije u Gracu

0

Beogradska filharmonija je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom oduševila austrijsku publiku koncertom kojim je otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu (24. septembar).

Beogradska filharmonija u gracu
Beogradska filharmonija u gracufoto: Marko Đoković

 

U čuvenoj dvorani Štefanijenzal, orkestar je program otpočeo poemom “Beograd” Dragutina Gostuškog i ponosno predstavio srpsku muzičku literaturu. Zajedno sa maestralnim basbaritonom Tomašem Konječnijem, izveli su “Pesme i plesove smrti” Modesta Musorgskog, a slovenski repertoar zaokružile su Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova. Svoj nedoljivi šarm, Filharmonija je publici podarila na bis, odsviravši Glinkinu uvertiru Ruslan i Ljudmila.

 

Beogradska filharmonija u gracu
Beogradska filharmonija u gracufoto: Marko Đoković

Nakon što je očarao domaću publiku i postao jedan od najvoljenijih dirigenata u istoriji Beogradske filharmonije, Gabrijel Felc je istu emociju preneo na prvom zajedničkom gostovanju pred internacionalnom publikom, a Filharmonije je još jednom dokazala da je najbolji ambasador svoje zemlje”, rekao je Ivan Tasovac, direktor Filharmonija.

U jednoj od najstarijih dvorani u Evropi, Beogradska filharmonija će isti program izvesti i sutradan, 25. septembra, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i time okončati svoje prvo zajedničko gostovanje.

 

 

makonda-tracker