u godini jubileja

Bajaga u Pulskoj Areni: Spektakl 11. avgusta za 35 godina benda

0

U godini u kojoj obeležavaju 35 godina postojanja, Bajaga & Instruktori po prvi put će nastupiti u pulskoj Areni, gde će izvesti svoje najveće hitove te one pesme koje će to tek postati, a objavljene su na njihovom poslednjem studijskom albumu „U sali lom“ u izdanju Croatia Recordsa i PGP RTS-a.

Bajaga i Instruktori
Bajaga i Instruktorifoto: Vladimir Šporčić

Na održanoj press konferenciji uoči koncerta direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, koji s Bajagom deli najlepše uspomene s početaka svojih karijera, kad su sarađivali u studijima i na koncertnim turnejama, naglasio je kako je izrazito ponosan na ovu saradnju kojom se ispisuju nove sjajne stranice u diskografiji, jer je došlo vreme da najveći i najbolji međusobno sarađuju. U prodaji će se uskoro naći i bogato opremljeno vinilno izdanje albuma „U sali lom”.

 

Album „U sali lom” od objavljivanja ne silazi s top liste najprodavanijih izdanja i nema sumnje kako će predivnim ambijentom pulske Arene odjekivati stihovi naslovne pesme „U sali lom“, predivne balade „Bilo bi lako“ ili žestoke „Može da te ubije grom“.

 

Momčilo Bajagić Bajaga
Momčilo Bajagić Bajagafoto: Nikola Knežević

Bajaga je tvorac najvećih rock hitova, a ovaj koncert nešto što se ne sme propustiti. „Tišina“, „Verujem, ne verujem“, „Zažmuri“, „Život je nekad siv, nekad žut“, „Plavi safir“ i ostali Bajagini hitovi nesumnjivo će izazvati erupciju oduševljenja na koncertu, za koji već sada možemo reći da će se tražiti karta više.


Pulska Arena jedan je od najimpozantnijih spomenika antičkog graditeljstva, te najlepših koncertnih prostora na svetu što posebno imponuje, pa je tim povodom Bajaga izjavio kako pozitivna trema pred koncert postoji te da će repertoar pesama biti poseban pošto se obeležava 35 godina benda.

 

Bajaga na press konferenciji
Bajaga na press konferencijifoto: Nikola Knežević

Koncert u pulskoj Areni snimaće se u produkciji CMC televizije te će biti objavljen kao Blu-ray u izdanju Croatia Recordsa, što je još jedan sjajan poziv svim fanovima Bajage & Instruktora, a i onim željnima vrhunskog rock spektakla.

 

Svi oni koji ne stignu do pulske Arene 11. avgusta, moći će u hitovima Bajage & Instruktora da uživaju na trećem izdanju festivala Slavonija Fest CMC200 u Slavonskom Brodu gde će Bajaga & Instruktori nastupiti kao headliner drugog dana festivala, 25. avgusta.

 

 

makonda-tracker