nešto novo

On je srpski pop alhemičar: Luke Black predstavlja svoje novo EP izdanje "Neoslavic" koje možete i poslušati

0

O konceptu kaže da mu je na pamet pao kada mu je rečeno da ne izgleda kao da je sa Balkana, te da je hteo da kroz svoju muziku i vizuelni identitet istraži šta znači izgledati kao da si sa ovih prostora i kako to možemo definisati.

luke black
luke blackfoto: Kosta Đuraković

Instagram ga je na svojoj popularnoj platformi @music predstavio kao srpskog pop alhemičara, a Luke Black nam sada predstavlja svoje novo EP izdanje "Neoslavic". Luke je karijeru započeo 2015. godine kada je objavio svoj debi singl "D-Generation" i odmah postavio novi standard na muzičkoj sceni. Objavu singla “D-Generation“ pratio je i prvi eksluzivni ugovor sa izdavačkom kućom "Universal Music Serbia". Ubrzo je usledio i drugi singl "Holding On To Love", koji se našao na "Thorns" EP-u, njegovom prvom EP izdanju.

 

Nakon uspeha "Thorns" izdanja, usledili su nastupi u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Beču, a kasnije i nastup u svetski poznatom klubu Berghain u Berlinu, kao i uspešna turneja u Kini gde je nastupao ispred fanova u Pekingu, Šangaju i Gvangžuu na potpuno oduševljenje lokalne publke.

 

Koncept "neoslavic" Luke otkriva izlaskom svog najuspešnijeg singla do sada "Demons", koji je u jednom trenutku bio kandidat za predstavnika Srbije na popularnom Eurovision takmičenju. O konceptu kaže da mu je na pamet pao kada mu je rečeno da ne izgleda kao da je sa Balkana, te da je hteo da kroz svoju muziku i vizuelni identitet istraži šta znači izgledati kao da si sa ovih prostora i kako to možemo definisati.

 

"Neoslavic" EP najavio je vatrenim nastupom u beogradskom klubu "Elektropionir", a na njemu će se pored pesme "Demons" pojaviti i singlovi "Walpurgis Night" i "Olive Tree", kao i dva eksluzivna remiksa pesme "Olive Tree" koje su radili španski producent Venza, sa kojim je Luke sarađivao na pesmi "Seek & Hide", kao i Indigo, član FM jam ekipe i producent popularnog tria Frenkie, Kontra, Indigo.

 

Numere "Demons", "Walpurgis Night" i "Olive Tree" imaju i svoje prateće spotove koji su usnimljeni nešto ranije, dok je za naslovnicu "Neoslavic" izdanja zaslužan mladi reditelj i fotograf – Kosta Đuraković, koji je režirao i spot za "Olive Tree" u decembru prošle godine.

 

 

makonda-tracker