gitara plus

Koncert za pamćenje: Anić, Ljubenović i Aksentijević oduševili publiku u Galeriji RTS

0

U Galeriji RTS-a večeras su nastupili gitarista Zoran Anić i gosti – harmonikaš Nenad Ljubenović i gitarista Rastko Aksentijević.

foto: G. Jović, RTS
foto: G. Jović, RTS

Brojni poštovaoci u javnosti poznatih virtuoza za gitarom i harmonikom, prijatelji programa kulture i umetnosti Radio Beograda 2, izveli su program u trajanju od više od sat vremena u prepunoj sali Galerije RTS u Takovskoj.

 

foto: G. Jović, RTS

Program "Gitara plus" obuhvatio je originalne kompozicije i aranžmane za jednu i dve gitare, kao i za gitaru i harmoniku. Kroz stilsku lepezu ostvarenja od epohe muzičkog baroka do dvadestog veka i tumačenja kompozicija Đ. Brešanela, F. Sora, J. K. Merca, S. Mokranjca, E. Satija, F. Šopena, E. Paskuala i A. Pjacole, ovaj program ujedno oslikao je i deo umetničkih interesovanja našeg renomiranog gitariste, kao i njegovu saradnju sa drugim umetnicima.

 

foto: G. Jović, RTS

Sjajnoj atmosferi tokom koncerta u Galeriji RTS doprinela je i reprezentativna izložba slika Mikana Aničića „Dvorski portreti bez kralja“. Koncert "Gitara plus" je drugi u nizu koncerata u Galeriji RTS koji se održavaju povodom 60 godina Radio Beograda 2.

 

Od jeseni biće realizovana četiri koncerta iz ciklusa "Gudači u Galeriji RTS".

 

 

makonda-tracker