novo

Šon Mendes ima novi album na kome gostuju brojne zvezde

0

Ed Sheeran, Julia Michaels, John Mayer i drugi gostuju na ovom albumu…

foto: Promo
foto: Promo

Iako ima samo 19. godina, Shawn Mendes iza sebe ima već uspešnu muzičku karijeru. Njegova prva dva studijska izdanja “Handwritten” iz 2015. i “Illuminate” iz 2016. godine osvojila su vrhove svetskih top listi. Jedan je od samo pet izvođača čiji je album osvojio prvo mesto na Billboard Top 200 listi pre svoje osamnaeste godine.

 

Shawn Mendes kaže da na ovom albumu nije želeo da se bavi snimanjem jednog konkretnog žanra, već da stvara muziku koje njegovo srce želi da stvara, te da fanovima pruži priliku da na istom albumu mogu da čuju veliku rok himnu, intimnu baladu ili sporu R&B pesmu. Tako je i svoj najličniji album do sada nazvao jednostavno “Shawn Mendes”.

 

Albumu su prethodili singlovi “In My Blood”, “Lost In Japan”, “Youth” na kom gostuje mladi pevač Khalid, kao i najnoviji “Where Were You In The Morning?” i “Nervous”.

 

U pesmi “In My Blood” po prvi put otvoreno priča o borbi sa anksioznošću i problemima sa mentalnim zdravljem. Ideja iza pesme je, kako kaže, da tako ozbiljnu temu kao što je anksioznost približi publici kako bi je lakše razumeli.

 

Na albumu Shawn Mendes ima najviše kolaboracija do sada. Singl “Nervous” potpisuju zajedno Julia Michaels i mladi Shawn, dok se kao tekstopisci pojavljuju Ed Sheeran ali i Ryan Tedder. U pesmi “Like To Be You” gitarsku deonicu svira John Meyer, koji je takođe i producent pesme.

 

Kao podršku albumu, najavio je i turneju pod nazivom “Shawn Mendes: The Tour” koja će početi u martu sledeće godine, a nama najbliži nastup do sada će imati na Sziget festivalu 13. avgusta u Budimpešti!

 

Lista pesama na standardnom izdanju izgleda ovako:

1. In My Blood

2. Nervous

3. Lost In Japan

4. Where Were You In The Morning?

5. Like To Be You (Ft. Julia Michaels)

6. Fallin' All In You

7. Particular Taste

8. Why

9. Because I Had You

10. Queen

11. Youth (ft. Khalid)

12. Mutual

13. Perfectly Wrong

14. When You’re Ready


“Shawn Mendes” srpskoj publici je dostupan u digitalnom obliku putem Deezer i Google Play servisa.

 

 

makonda-tracker