uskoro

Kraljica soula, Angie Stone stiže na teniske terene Kalemegdana zajedno sa Koop Oscar Orchestra i Bokante

0

Druga sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions lagano ulazi u svoju završnicu, a finalni pečat će ostaviti švedska atrakcija Koop Oscar Orchestra (ex Koop) 24. juna, i Bokante - world music i džez super bend, 26. jula. Međutim, posebno iznenađenje, koje se čuvalo za kraj i poslednji objavljen izvođač koncertnog serijala je kraljica soula, Angie Stone.

foto: Promo
foto: Promo

 

Kako ovi datumi već duboko zalaze u leto, intimna atmosfera po kojoj je Musicology prepoznatljiv, premestiće se u klub među kalemegdanskim zidinama, Bitefartcafe Summer Stage, dok će Angie Stone nastupiti na teniskim terenima Kalemegdana.

 

Nekadašnji član proslavljenog elektro jazz dua „Koop“, Oscar Simonsson, ponovo nam stiže u Beograd sa svojim novim sastavom Koop Oscar Orchestra. Glavna misija KOO-a se potpuno poklapa sa parolom Musicology Barcaffè Sessions, koja propagira slavljenje veličine muzike – UŽIVO-. Kako Simonson kaže, živi nastupi mogu da povežu ljude bolje nego bilo šta drugo. Koop Oscar Orchestra će na nastupu 24. juna, u okviru Musicology Barcaffè Sessions, svirati pesme koje je Simonsson napisao za Koop, zajedno sa novim, neobjavljenim materijalom.

 

foto: Promo

Suština muzike je da napravite zajednički zvuk. Svi oni usamljeni ljudi na sceni s laptopovima, koji se pretvaraju da nešto rade, u meni izazivaju tugu" kaže Oscar Simonsson.

Američka R&B i soul diva i moćan glas koji stoji iza planetarnog hita “Wish I didn’t miss you“, Angie Stone, nastupiće po prvi put u Srbiji, u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, 1. jula, na teniskim terenima na Kalemegdanu. Dva dana nakon koncerta u Beogradu, Angie Stone će nastupiti i na slovenačkom izdanju Musicology Barcaffè Sessions u Ljubljani, 3. jula.

 

Tri puta nominovana za Gremija, uz četiri albuma koji su ušli u Top 10 R&B albuma i jednim koji je završio na prvom mestu, sa preko 1,4 miliona albuma prodatih u SAD i 5 miliona prodatih širom sveta, Angie Stone se sa pravom može nazvati jednim od najzačajnijih svetskih R&B i soul ženskih izvođača, a njen hit “Wish I didn’t miss you“ je i dalje veoma slušan na našim prostorima. Muzikom je počela da se bavi uz oca, koji je pevao u gospel kvartetu i koji je malu Angie vodio na nastupe gospel umetnika kao što su bili “Singing Angels” i “Gospel Keynotes”. Ovo iskustvo je jako uticalo na stil Angie Stone i na njen upečatljiv i jedinstven izraz, koji će je godinama kasnije proslaviti širom sveta. Malo je poznato da je upravo Angie Stone pevala prateće vokale na kultnom albumu Leni Krevica, “5”. Njena karijera je lansirana u visine prvim solo albumom “Black Diamond” 1999. godine, koji je ušao u prvih deset najprodavanijih R&B albuma. Nakon toga, Angie je izdala još četiri vrlo uspešna albuma, koje su pratili rasprodati koncerti širom sveta.

 

foto: Promo

Snarky Puppy, planetarno poznat džez bend i dobitnik Gremi nagrada, rasadnik je muzičara u inovativne nove projekte. Iako publika priželjkuje dolazak trenutno najpoznatijeg džez benda na svetu, Bokante će vas podsetiti zašto Snarky Puppy nosi tu titulu. Osnivač legendardnog Snarkija, Michael League, pokrenuo je World Music i džez super band - Bokante. Oni će 26. jula u Beogradu, u okviru Musicology Barcaffè Sessions, nastupiti u letnjem klubu Bitefartcafe, na Kalemegdanu.

 

Iako je bend multi-lingvalan, multi-nacionalan i multi- generacijski, povezani smo međusobno kao muzičari i kao ljudiska bića. Upravo je ta kombinacija naših različitih intuicija i mentaliteta ono što stvara prijemčiv zvuk koji može da dođe do srca publike širom sveta'' ističe Michael League.

foto: Promo

Od stvaranja benda do načina izvođenja muzike, Bokante je ono što priželjkujemo da vidimo u svetskoj zajednici: povezanost, jedinstvo i ljubav, stvari koje otkrivamo samo ako razmenjujemo svoje vrednosti, a muzika je taj univerzalni jezik koji svi razumemo. Strast i umetnost koje se osećaju u svakoj iskomponovanoj noti sadrži i šoljica Barcaffè espresa. Zato se ovog leta prepustite potpunom uživaju u vrhunskoj muzici i prepoznatvljivoj espresso aromi.

 

Objavljivanjem koncerta planetarno popularne Angie Stone, Musicology Barcaffè Sessions je kompletirao spisak izvođača za ovu sezonu.

 

 

makonda-tracker