Najava

Ensh pred beogradskom publikom: Nastup u Sprat baru 31. maja

0

Kanadsko - srspki muzičar Ensh nastupiće 31. maja u Sprat baru. On ovim nastupom promoviše svoj novi spot za pesmu ,,Talasi".

foto: Promo
foto: Promo


ENSH tek ponekad iz Kanade dođe u Srbiju, ali budući da ga muzika savremenih pop/rock/indie stvaralaca sa naših prostora najviše inspiriše, svaki njegov dolozak biva plodonosan,

Spotom za zaraznu pesmu ,,Talasi" Ensh najavljuje mixtape koji će uskoro objaviti.

 

Tim povodom, on je izjavio:

 

TALASI su prvi singl sa mixtape albuma koji sam nazvao ,,Okvir", a koji će biti moj omaž ovdašnjoj sceni, ljudima koje obožavam i Beogradu koji poznajem."

U prvom singlu, pesmi ,,Talasi", osim semplovima "Teenage Witch” John-a Maus-a, Ensh je bio inspirisan bendom Dogs in Kavala i njihovom pesmom ,,Hvala ti što postojiš", čije je semplove takođe koristio. On to ovako objašnjava:

Grupom Dogs in Kavala oduševio sam se na prvo slušanje! Svidelo mi se to što je svirka toliko jednostavna i svedena, a opet apsolutno upečatljiva i nezaboravna. Kada sam krenuo da radim mixtape, znao sam da moram nekako da iskoristim baš tu pesmu"


I Dogs in Kavala su se oduševili činjenicom da su inspirisali Ensha i njegove ,,Talase":

 

Pesma je odlična i velika je radost da nekoga inspiriše muzika koju skladamo, a još veća kada se pod njenim uticajem stvori nešto novo kao što je to uradio Ensh!"

Spot za pesmu je jednostavan. Sveden. Low-fi estetika je u službi muzike, koja dolazi u prvi plan. Ensh objašnjava kako je spot nastao:

Spot je sasvim slučajno nastao tako što smo brat Aleksandar Vujošević i ja gledali neke stare snimke od pre 15-tak godina, kad smo bili klinci. Rešili smo da ih iskoristimo, jer su se savršeno uklapali u estitku muzike."

ENSH će 31. maja sa početkom u 21h nastupiti u ,,SPRAT" baru u Cetinjskoj 15. Uz ulaznicu svaki posetilac će dobiti i novi Enshov CD.

 

 

 

makonda-tracker