Najava

Enter Shikari, Let 3, Plavi Orkestar, Disciplina kičme stižu na Arsenal

0

Na ovogodišnjem Arsenal Festu koji će se održati od 21 do 23. juna ovoe godine, nastupiće čitav niz domaćih i stranih izvođača - od sarajevskog Plavog Orkestra, Leta 3 do pank legende Markija Ramona.

foto: Promo
foto: Promo

Britanski bend Enter Shikari, Plavi orkestar i Yu grupa nastupiće prvi put na Arsenal Festu 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu, a festivalskom line up-u pridružili su se i Disciplina kičma, Mortal kombat i Nikola Vranjković.

 

Na Arsenalovom Main Stage-u 23. juna premijerno će u Srbiji nastupiti punk-rock-drum'n'bass Enter Shikari, poznati po hitovima "Sorry You're Not A Winner", "Destabilise", "Anything Can Happen..." , "Juggernauts", "Arguing With Thermometers", "Anaestethist" i "Radiate".

 

Frontmen Enter shikari je izjavio:

 

Pokušavamo odsvirati raznolik set, sa pesmama iz svih faza. Unutar benda zahvatamo širok raspon stilova i želimo da naš nastup bude raznolik i sveobuhvatan, da vam sve to pokažemo."

Treće večeri na Main Stage-u nastupa i Plavi orkestar, jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije u muzičkim enciklopedijama označen kao "kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih godina", zahvaljujući fantastičnom nizu hitova frontmena Saše Lošića, kakvi su “Suada”, “Goodbye Teens”, “Bolje biti pijan”, “Sava tiho teče”, “Zelene su bile oči te”, “Kaja”, “Lovac i košuta” “Odlazim”, "Ako su to samo bile laži", "Amerika”...

 

foto: Foto: Opština Bečej

 

Nakon nastupa trip hop pionira Morcheeba, na Mainu 23. juna program zatvara kultna Disciplina kičme, basiste i frontmena Dušana Kojića-Koje, jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Na Garden Stage treće veče dolaze sarajevske Letu štuke.

 

foto: Eldar Nurković

Druge večeri Arsenala 22. juna, pored Main-a na kome sviraju škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock, na Garden Stage-u će nastupiti metal-pankeri Mortal kombat, poznati po tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima, što se čuje u pesmama "Vegan", "Devedesete", "Papučar", "Veliki brat"...

 

Legendarna Yu grupa svojim nastupom prve večeri 21. juna otvara Main Stage, gde potom sviraju Editors, The Kills i Dub Inc. Arsenal Fest ima posebnu čast što će svirati zaslužni pioniri jugoslovenskog i srpskog rokenrola Yu grupa braće Jelić, koja je od osnivanja 1970. godine objavila niz antologijskih albuma i pesama, od kojih je dovoljno pomenuti "Noć je moja", Kosovski božuri", "Crni leptir", "Čudna šuma", "Od zlata jabuka", "Mornar"...

 

foto: Maja Kujundžić

Na Gardenu 21. juna svira kantautor Nikola Vranjković, koji se nedavno oglasio dvostrukim CD-om "Veronautika" koji je, sa pesmama kakve su "Dve reči", "Večernja zvona", "Zadrži svoj dah" ili "Tajni život suterena", jedan od najbolje ocenjenih albuma bivše Jugoslavije u poslednjih dvadesetak godina.

 

foto: Promo

Prve večeri na Garden dolaze i nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone i provokativni Riječani Let 3. Imena brojnih ostalih izvođača Arsenal Fest saopštiće uskoro..

 

 

 

makonda-tracker