Prvi put u Srbiji

Irski kantautor Mundy prvi put međ' Srbima

0

Irski kantautor Mundy predstaviće se prvi put srpskoj publici 10. marta u okviru Šestog Beogradskog irskog festivala.

foto: Barry Mccall
foto: Barry Mccall

Prvi put u Srbjii, u okviru šestog Beogradskog irskog festivala održaće koncert 10. marta fenomenalni irski kantautor Mundy, u pratnji talentovane violinistkinje Sare Linč (Sarah Lynch).

 

Mundy je povodom koncerta u Beogradu rekao:

 

Ne mogu da dočekam koncert, ponesite osmeh, biće fenomenalno."

Edmond Enright, kako je pravo Mundy-jevo ime, već je sa dvadeset jednom godinom imao singl “To You I Bestow” na soundtracku za čuveni film Baza Luhrmanna „Romeo i Julija“, koji je prodat u 11 miliona primeraka! Pesma je originalno objavljena na njegovom debi albumu „Jelly Legs“ (1996) koji je lansirao karijeru ovog harizmatičnog irskog autora. Od tad je objavio još 5 studijskih albuma i dva koncertna izdanja, a njegov drugi album „24 Star Hotel“ imao je multi-platinasti tiiraž, sa veoma slušanim singlovima “July” i “Mexico”. Njegova verzija pesme Stevea Earla “Galaway Girl” sa Sharon Shannon kasnije je bila veliki hit u Irskoj kao singl sa najviše downloada 2007. i 2008. godine. “Galaway Girl” je tokom vremena postala osmi najprodavaniji singl u Irskoj ikada.

 

foto: Promo

Svirao je turneje širom Amerike, Australije, Evrope, samostalno ili kao podrška izvođačima kao što su Bob Dylan, Neil Young, R.E.M. i Oasis. Nastupao je pred Barackom Obamom prilikom njegove posete Dublinu, kao i u Beloj kući.

Mundy na svojim koncertima ostavlja „srce na terenu“, nemojte propustiti izuzetnu priliku da 10. marta (21h) u beogradskom klubu Elektropionir čujete čuveni irski folk-rock u njegovom najboljem izdanju.

Ulaznice za koncert se u pretprodaji koštaju 800 dinara. Na ulazu, neposredno pre početka koncerta, cena ulaznice iznosiće 1000 dinara.

 

 

 

makonda-tracker