ne propustite

Najduža tradicija u srpskom rokenrolu: 26. koncert Ortodox Celts na Dan svetog Patrika

0

Grupa “Orthodox Celts” ima samostalni koncert na isti dan već 26 godina. I ove godine će Dan svetog Patrika, 17. mart obeležiti velikim koncertom u Domu omladine Beograda.

foto: Promo
foto: Promo

“Kelti” su nas već navikli da pomeraju granice svog delovanja iz godine u godinu, iz koncerta u koncert, tako da će ove godine njihov rođendan imati veću specifičnu težinu nego prethodnih puta.

 

Naše novo rođendansko slavlje će ove godine u sebi nositi i jednu novu dimenziju radosti i uzbuđenja. Naime, posle četvrt veka, idemo put Irske krajem aprila, a na zelenom ostrvu ćemo provesti pet dana. I u toku tog iščekivanja, kao šlag na torti, dolazi veliki koncert u Domu omladine, u prostoru koji naša publika definitivno voli i koji nam dozvoljava da spojimo tradiciju i sadašnji trenutak Orthodox Celtsa. Da se ikonografijom malo vratimo u vreme kada smo počinjali, a da novim pesmama i izgledom odemo još jedan korak dalje. Definitivno će ovo biti vrlo uzbudljiv i emotivan koncert,” kaže Aca Seltik tim povodom.

“Kelti” su za 25 godina rada objavili šest studijskih albuma sa tradicionalnim irskim i autorskim pesmama, a poslednji album “Many Mouths Shut” su izdali prošle godine za sopstveni label O’Celts Records.

 

 

makonda-tracker