novo

Neozbiljni pesmisti pametuju iz provincije: Kao da nema ničeg više ispred nas

0

Somborska atrakcija, Neozbiljni pesimisti, prvi predstavnici AntiGlobalEtnoPunk-a, danas su premijerno na Rock Radiju Beograd predstavili pesmu “Kao da nema” kojom najavljuju treći album “Pametovanje iz provinicije”.
 

foto: Promo
foto: Promo

Mi molimo sve vlade da nam daju nade
Neki ljudi bahati su zemlju ubili
Sve naše snove kroje oni s puno love
Nećemo da takav neko otera sve nas daleko."

Pesma je izazvala vrlo jaku emociju kod onih koji su je već čuli, a jedan od autora pesme, Boris Mišić, izjavio je:

 

Pesma je, kao što se od Neozbiljnih pesimista očekuje, sumorna, govori o svakidašnjici, ekonomskim i socijalnim problemima u Srbiji, stanju medija i njihovom uticaju na omladinu kao i odlasku napredne omladine koja se ne pronalazi u takvoj sredini. Sama tema je poznata jer već ima dosta sličnih pesama na našoj rok sceni, ali u ovom slučaju se deca obraćaju vladama da se bar zbog njih nešto promeni, s namerom da će bar u tom slučaju privući dovoljno pažnje. Nije to osmišljen politički napad na određenu stranku nego apel bivšim, sadasnjoj i budućim vladama, bez obzira na političko opredeljenje, da obrate pažnju i na našu budućnost.

 

Pesma je snimljena u saradnji sa Marijom Hajnal i njenim dečijim horom “Šareni vokali” koji deluje u okviru Somborskog pevačkog društva. Tekst su pisali Boris Mišić i Igor Olujić, muziku Neozbiljni pesimisti, a producent je Željko Veljković.

“Kao da nema” od danas se može besplatno preuzeti OVDE.

 

 

makonda-tracker