uspeh

Beogradska kantautorka osvaja svet: Ana Ćurčin i The Changes na Eurosonic Noordeslag 2018

0

Posle izuzetno uspešne 2017. godine sve popularnija muzičarka u novu 2018. ulazi kao predstavnik Srbije na jednom značajnom evropskom festivalu.

foto: Marija Strajnić
foto: Marija Strajnić

Ana Ćurčin je tokom prethodne godine nastupila sa svojim pratećim bendom na EXIT festvalu, održala fantastičan solistički koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, bila specijalni gost popularnom američkom bendu Cigarettes After Sex i učestvovala u prestižnim pozorišnim predstavama - "Svedobro", " Ja često sanjam revoluciju" i "Crvena ljubav" u kojima je i bila i akter autor muzike. U novoj godini na ESNS 2018 (Eurosonic Noordeslag), Evropskoj muzičkoj konferenciji i šoukejs festivalu, koji se tradicionalno održava u holandskom Groningenu,  jedini predstavnik Srbije biće Ana Ćurčin sa bendom The Changes.

 

foto: Zdenko Petrovski

Uz podršku Radio Beograda, Ana Ćurčin će sa bendom The Changes održati koncert u sklopu šoukejs programa 19. januara 2018. u Groningenu.


Pored Ane Ćurčin i Exit Festival će biti ambasador Srbije, a na ESNS 2018 će biti u potrazi za novim talentima u sklopu programa European Talent Exchange Programme (ETEP).

 

foto: Promo


Eurosonic Noordeslag je prostor za otkrivanje i upoznavanje muzičkih talenata Evrope. Ovaj događaj je poznat u pružanju podrške i plasiranju podršci otkrivanja novih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Eurosonic takođe privlači preko 4000 predstavnika muzičke industrije iz svih segmenata: preko 400 Evropskih festivala, menadžera, agenata, izdavača, lejblova... Na prošlogodišnjem Festivalu je prisustovalo preko 40300 posetioca među kojima je 4200 međunarodnih delegata, 382 Evropskih muzičkih sastava. Održano je 150 panela, prisustvalo je 37 državnih radio stanica, 104 Evropska Festivala, 465 predstavnika medija i 42 zemlje.

 

foto: Emma Szabo

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi i koja živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. U januaru 2016. godine objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”. The Changes su Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini.

 

 

 

makonda-tracker