novo ruho

Zana sprema još iznenađenja: Uskoro nešto sasvim drugačije

0

Grupa Zana oduvek je važila za jedan od najboljih i najistrajnijih grupa na našim prostorima, a svoju dugotrajnost opravdava velikim ulaganjem u muziku.

 

foto: Zana
foto: Zana

Veliko iznenađenje je izazvala nova verzija antologijskog hita “Dodirni mi kolena 2017”. Odkud ta ideja?

 

- Sve je krenulo dolaskom u mladu izdavačku kucu Magic records i dogovorom da neke od velkih hitova grupe Zana obučemo u produkciju i aranžmane 21- og veka. Nama se ideja dopala i – evo “Kolena 2017”, duetske pesme dve Zanine pevačice, Nataše Gajović i Jelene Živanović, kao i novog spota u kome, izmedju ostalih učestvuju Marina Tucaković i Oliver Mandić, dve ikone naše muzike. Oliver se, sem u svojim spotovima nije nikada pojavljivao u spotovima drugih kolega, a Marini je ovo prvi put da se ikada snima u ičijem spotu. Pored njih dvoje, tu su i naša Tamara Paunović, Boško Jakovljević, Miki Perić sa svojom Snježom, momci iz benda, kao i Žikine kcerke iz prvog braka i naravno unuk, kumovi, prijatelji... ma svi koji su dragi ljudi, a koji su se u tom momentu našli u letnjem Beogradu. Potpuno relaksirano i veselo, a sve u režiji našeg bivšeg bubnjara Saše Al Hameda.

 

Da li ima negativnih komentara u stilu “Sta im je ovo trebalo?!”

 

- Naravno, to smo i očekivali. Mnogi su zaista vezani za prvu verziju, normalno. Ali, odgovor njima je jednostavan. Ovo je nas muzički eksperiment, a njegov cilj je da nešto divno približi novim generacijama i aktuelizuje staru, veliku pesmu. Treba misliti i na naraštaje koji dolaze.

 

Koje će još pesme dobiti “novo ruho”?

 

- Sledeća je “Vejte snegovi”. Ona je već spremna, čekaćemo par meseci i realizaciju spota, a još treba da odlučimo da li ce se u finalnoj verziji kao glavni vokla pojaviti Nataša Gajović, Jelena ili možda neko treći? Bice svakako iznenađenje.

 

Dugo godina (37) ste jedan od vodećih pop bendova u regionu. Do kada mislite da budete na sceni?

 

- Pitanje od milion dolara. Nadamo se da će nas zdravlje služiti, a od onih koji vole i prate našu muziku i rad sigurno zavisi dokle ćemo biti aktivni. Po našim koncertima rekli bi još dugo, jer nam se publika proširila na tri generacije, što je divno videti i osetiti.

 

I na kraju, kako ste privatno, kako vam je u braku?

 

- Kao i u muzici-uzbudljivo, a to nas i održava u ovoj, našoj, maratonskoj seriji. U životu, kao i u muzici, nista ne sme biti dosadno.

 

makonda-tracker