ono nešto naše

Željko Bebek ponosno predstavio trinaesto po redu studijsko izdanje: Ovo je moj najemotivniji i najdraži album!

0

Željko Bebek ponosno predstavio trinaesto po redu studijsko izdanje: Ovo je moj najemotivniji i najdraži album!

foto: Ljubo Zdjelarević
foto: Ljubo Zdjelarević

Reč je o diskografskom projektu koji je dočekao savršen trenutak za objavu, a rad na albumu najavljen je hit singlom "Prvak svijeta". Ovu pesmu Bebek je izveo uživo na CMC festivalu u Vodicama 2015. godine, godinu dana nakon obeležavanja 40 godine uspešne muzičke karijere. Legendarni pevač uspeh je ponovio već idućim singlom "Ja po kafanama", a po trećem najavnom singlu "Ono nešto naše" nazvan je i novi studijski album na kojem se nalazi ukupno devet pesama čiju produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, ujedno i autor većine pesama i potpisnik svih aranžmana na albumu.

 

- Obožavam sve segmente ovog albuma. Imali smo tri hita pre izlaska CDa koji su već dobili svoja priznanja i oni su bili dobar uvod u album iza kojega stojimo. Posebno mesto u mom srcu zauzima pesma 'Ako voliš ovu ženu' koju pevaju, po meni dva najveća pevača, Oliver i Bebek. Na albumu učestvuju i moje kolege, sjajni autori i to naše poznanstvo i međusobno poverenje rezultiralo je odličnim albumom. Album je možda raznolik na prvo slušanje, od balada do rokerskih pesama, ali sve one imaju poveznicu u snažnim tekstovima, modernoj produkciji i pitkim melodijskim linijama - objasnio je Branimir Mihaljević.

 

Album otvara odlična pop rock pesma "Kilometri tuge" čiji tekst potpisuje Antonija Šola, nakon koje sledi najočekivaniji duet Bebeka i Olivera "Ako voliš ovu ženu". Tekst ove predivne balade potpisuje veliki hitmaker Nenad Ninčević, a opisuje kakva treba da bude ljubav muškarca prema ženi. I zaista, ko je ovakvu pesmu mogao otpevati bolje nego dvojica legendarnih pevača? Njihovi moćni glasovi napokon sjedinjeni u baladi ostavljaju snažan utisak na slušaoce, a ravnodušnim ih neće ostaviti još jedna balada Nenada Ninčevića "Ljubav k'o iz pjesme" kao i "Blues za tebe (Ti imaš sve)" koja podseća na Bebekova sjajna izvođenja žanrovskih sličnih pesama s početka karijere. Tekst za nju napisao je Mario Mihaljević, a autorsku ekipu koja stoji iza ovog albuma čine još i Fayo, Dušan Bačić te Darko Bakić koji je rockerski šmek dao s pesmom "Tajno".

 

- Tri singla koja su nastala pre samog izlaska albuma i reakcija publike na njih bili su mi dovoljan znak da je došlo vreme za novi album, a od poslednjeg je prošlo pet godina. Ušao sam u studio i s Branimirom snimao pesme koje sam pevao uživajući. I od trena kad sam završili sa snimanjem nestrpljivo smo čekali dan kad ćemo ga i fizički držati u rukama. Izlazak albuma prati meni jedna od najlepših pesama u mojoj karijeri i veliko hvala Oliveru koji ju je otpevao sa mnom. Radili smo je s toliko emocija da smo ponekad morali da pravimo pauze kako bismo je nastavili raditi bez suza. Draga mi je i 'Blues za tebe', i to je pesma kakvu sam baš poželeo da snimim. Početkom 70-ih takve su pesme, poput Dugmetove 'Došao sam da ti kažem da odlazim', bile hrabre jer se blues više slušao u nekim užim krugovima. Međutim, toliko su bile snažne da su utrle put nekim drugim sličnim pesmama i verujem da će i ovu moja publika prigrliti. Ustvari, siguran sam da ću sve pesme s ovog albuma ubuduće svirati na koncertima - rekao je Željko Bebek.

 

Od svog prvog solo albuma "...skoro da smo isti" objavljenog 1978. godine do danas, Željko Bebek objavio je dvanaest studijskih albuma, a njegovi dosad najveći hitovi objedinjeni su u posebnom luksuznom izdanju "Antologija / Bebek / 40 godina". Autor svih slika na novom albumu je filmski producent i reditelj brojnih video spotova, Ljubo Zdjelarević, a celi omot dizajnerski je priredio Robert Butković.

 

"Ono nešto naše" trinaesti je Bebekov studijski album koji nastavlja njegovu muzičku putanju s pesmama koje će biti zapisane na nekoj novoj Antologiji

makonda-tracker