Intervju čitalaca - Dejan Lutkić: Recept za ljubav još niko nije otkrio

2
Glumac Dejan Lutkić govori o svom detinjstvu, priznaje da nikada nije želeo da bude lekar kao njegovi roditelji, otkriva da kod žena prvo primeti oči, ali i da veruje u vernost u braku
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Popularni glumac Dejan Lutkić rođen je 19. februara 1974. godine u Vrbasu, a najranije detinjstvo proveo je u vojvođanskom selu Nadalj, nedaleko od Srbobrana. Kada ga je reditelj Bora Kojić, koji je obilazio osnovne škole po Vojvodini, odabrao za ulogu Luke Masnog u seriji Poslednje leto mog detinjstva, odabrao je svoj životni poziv. Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu upisao je iz prvog puta, a široj publici postao je poznat ulogama u filmovima Nebeska udica i Ringeraja, hit predstavi Sex bomb i serijama Porodično blago, Mješoviti brak i Bela lađa. Šarmantni glumac koji poslednjih meseci dobija samo pohvale za uspešno odigran lik Jovana Jagodića u seriji Sva ta ravnica koju potpisuje i kao jedan od producenta, otkrio je posetiocima Story.rs nestašluke iz detinjstva, po čemu pamti prvi poljubac, gde voli da se opušta, ali i kako neguje ljubav sa suprugom Ljubinkom i na koga liče njegove ćerkice Anastazija i Nađa.

Poštovani gospodine Lutkiću, na početku bih vam samo rekla veliko hvala za Jovana Jagodića i Alamunju...fenomenalni ste! Da li biste pristali na učešće u nekom rijaliti šou i na čiji poziv biste se rado odazvali?

- Hvala Vama na komplimentima, nadam se da sam ih zaista zaslužio!A što se tiše rijaliti šoua, zaista sebe ne vidim u tome, jer nisu te forme emisija za mene.

Šta mislite o mentalitetu srpskog naroda? Marija Stefanović

- Uh, ovo je teško pitanje! U najmanju ruku mislim da smo komplikovani do zla boga, a ono što me najviše nervira kod nas je to što smo užasno skloni da pljujemo po sebi. Kada bismo više cenili ono što je naše i bolje se odnosili prema tome, mislim da bi nam i bilo bolje.

Dragi Dejane, znam da ste odrasli u vojvođanskom selu Nadalj, pa me zanima koja vam je prva asocijacija na detinjstvo?

- Da, deo detinjstva proveo sam u Nadalju i kad ga se setim kroz glavu mi prođe prostranstvo, sloboda, moj pas Klajd i kako sam uterao očev auto u kukuruze!

Jesi li nekada razmišljao da budeš ginekolog kao tvoj otac? Zoran iz Kikinde

- Nikada u životu mi nije palo na pamet da budem lekar! I majka i otac su mi lekari, ali ja sam uvek bio daleko od te profesije.

Imaš li ti, čoveče, neku manu? Obožavam te… Stojanka Presl

- Naravno da imam!

Kakva je privatno glumica Ivana Popović? Puno pozdrava iz Vrbasa, Jelena

- Kao i svaka mlada žena, a moj odnos sa Ivanom je super.

Kojom biste se profesijom bavili da niste glumac? Da li imate neki hobi? Lidija Filipović

- Sigurno nečim kreativnim, recimo kuvanjem, koje je moj hobi.

Kada si doživeo prvi poljubac i kako je izgledao? Pozdrav iz Slovenije, Dajana

- Bilo je to u osmom razredu osnovne škole i izgledao je prilično nespretno sa obe strane.

Kakve utiske nosite sa snimanja serije Sva ta ravnica? Velike pohvale za glumu vama, Ivanu Bosiljčiću i Gagi Nikoliću... Puno pozdrava, Tamara

Hvala za pohvale u ime mojih kolega i moje ime. A što se tiče utisaka sa snimanja, prelepi su zaista!!!

Da li biste snimili film, ako vam se dopadne scenario, mesto i režija u Makedoniji? Jovanka Vesova

- Naravno da bih voleo da snimim film u Makedoniji, slobodno me zovite! :)

Možete li u par reči opisati kako izgleda taj transfer iz anonimnosti u javnu ličnost i da li ste skroz svesni svoje popularnosti? Razmišljate li o tome kako vas doživljavaju obični ljudi i šta im vi dočaravate i predstavljate?

- To se jednostavno desi, a što se tiče moje popularnosti, ne znam da li sam je skroz svestan. Ne razmišljam o tome, na sebe gledam kao i na svakog drugog čoveka. Da, ponekad se zapitam kako me drugi vide, ali mislim da se to isto zapita svaki čovek bez obzira na profesiju.

Pošto živite u Zemunu, da li imate neki omiljeni splav na zemunskom keju gde volite da popijete kaficu i odmorite se uz Dunav? Zlata Kazić

- Postoje dva mesta uz Dunav na kojima ja volim da se opuštam, a to su restoran Milagro i restoran Reka.

Kako reagujete na nepristojne ponude od obožavateljki? Milica iz Bora  

- Zavisi šta je za Vas nepristojna ponuda. :)

Gledam reprizu Porodičnog blaga i u jednoj epizodi se pojavljuješ kao žena u zatvoru koja upada u ćeliju sa Tikom Špicom. Fenomenalno si odradio imitaciju žene, do momenta kada si počeo da se presvlačiš nisam skontala da si to ti. Samo me zanima da li je neka žena glumila kao dublerka ili ti igraš sve vreme?

- Da, u jednom momentu se pojavljuje jedna moj koleginica kao dublerka i hvala na komplimentu.

Sve pohvale za ulogu Jovana! Da li možete da poklonite mom sinu koji ima devet godina knjigu Sva ta ravnica sa posvetom, jer ste mu idol? Unapred hvala. Sanja Rančić

- Hvala na lepim rečima. Knjiga Sva ta ravnica ne postoji, postoji knjiga Kao i sva ravnica, po čijim motivima je rađena serija. Pretpostavljam da ste na tu knjigu mislili. A vašem sinu mogu da poklonim knjigu i ovim putem mu saljem jedan VEEEELLIIIIIKIIIIII POLJUBAAAC!!! :)

Kako mogu da sarađujem na vašem novom projektu kao scenarista?

- Nažalost nikako, Đorđe Milosavljević vas je pretekao. :)

Uživala sam u seriji Sva ta ravnica. Da li će se možda snimati drugi nastavak? Pozdrav iz Toronta, Slobodanka Panovska

- Drago mi je da ste uživali a što se tiče nastavka, pregovori su u toku.

Serija Sva ta ravnica je jedna od najboljih koje sam gledala, hvala vam za te divne trenutke. Koja je vaša omiljena knjiga i kako izgleda snimati seriju u jednom dvorcu? Želim vam sve najlepše u nastavku karijere, kao i u privatnom životu. Ivana

- Hvala vama za divne reči! Moja omiljena knjiga…pa ima ih dosta, ali evo jedne od njih: Valentino, biografija Rudolfa Valentina.

Jednom prilikom sam prošla pored vas i osetila divan parfem, pa me zanima koji koristite? Milica

- Koristim Milion Pacco Rabanne.

Kakve vas žene privlače, šta prvo primetite kod nežnijeg pola? Vera

- Žene koje su svesne sebe i koje znaju da nose ono što im pripada. A prvo što primetim kod nežnijeg pola su oči.

Da li misliš da je vernost moguća u dugogodišnjem braku? Pozdrav od Tijane

- Mislim da jeste moguća, ali to zavisi od osobe i od veze.

Gde ćeš na letovanje i sa kim? Pozdrav, najbolji si! Marina Petković

- Još uvek ne znam da li ću uopšte ići na letovanje.

Po čemu ćeš pamtiti seriju Sva ta ravnica? Mina Kerekeš

- Po lepom ću je pamtiti… Ma, po najlepšem i kao jednu vrstu prekretnice u mom životu.

Od uloga negativaca sada ste došli do toga da mnoge žene kažu da tek sada vide koliko ste privlačni. Kako to komentarišete? Nina    

-
Mislim da to nema veze sa tim da li igram negativca ili pozitivca, nego sa tim koliko sam sazreo kao čovek i kao muškarac.

Kako negujete ljubav sa suprugom Ljubinkom? Ćerkice su vam preslatke. Da li karakterom podsećaju više na vas ili vašu suprugu? Darinka

- Znate onaj stih iz pesme Slađane Milošević: …Recept za ljubav još niko nije otkrio, ma koliko puta da je voleo… Hvala vam na komplimentu za ćerkice, starija je više na majku, a mlađa je na mene.

Prvo želim stvarno da vam čestitam na odigranim ulogama, zaista su impresivne. Zanima me koji je najveći rizik u vašem životu do sada i da li se isplatio? Puno pozdrava!

- Hvala vam na čestitkama. Najveći rizik u mom životu je svakako Sva ta ravnica, a da li se isplatio…videćemo. :)

Da li ste se u jednom trenutku tokom snimanja serije pronašli u liku Jovana Jagodića? Tatjana Romić

- Sve vreme dok sam bio na snimanju ja sam jednostavno bio Jovan Jagodić, a imamo nas dvojica dosta toga zajedničkog.

Priredila: Jelena Kulović

 

makonda-tracker