Intervju čitalaca - Tamara Dragičević: Bila sam štreber

2
Glumica Tamara Dragičević za Story.rs otkriva koji je njen životni moto, kao i da osim za glumu poseduje talenat za pevanje i ples, i upoznaje čitaoce sa svojom porodicom.
Foto: Marko Sovilj, Luka Šarac, Milena Rakočević, Story arhiva
Foto: Marko Sovilj, Luka Šarac, Milena Rakočević, Story arhiva

Sve popularnija mlada glumica Tamara Dragičević nakon uloga u serijalima Montevideo, Bog te video i Miris kiše na Balkanu, od nedavno uživa i u pozitivnim komentarima na ulogu u seriji Vojna akademija. Ova atraktivna dama koja uživa u ljubavi sa kolegom Petrom Benčinom, u intervjuu čitalaca portal Story.rs otkriva kako su izgledali njeni školski dani, priča zbog čega je odlučila da upiše glumu, ali i kojim novim projektima će uskoro obradovati publiku.

Ćao Tamara, zanima me kako si odlučila da se baviš glumom, kada si donela tu odluku i koji je tvoj životni moto,i tvoje mane i vrline? Tamara Polimanac 

- U sedmom razredu sam postala član pozorišta Dadov, već tada sam se potajno nadala da će to biti moj životni poziv. Moj moto je: nije život što i poljem preći. Mane: tvrdoglava, pomalo zamajana, mogu da pojedem puno podvarka, ne pamtim rođendanske datume, a vrline neću pisati ja, to neka kažu drugi.

Zanima me šta je u planu kada je reč o tvojoj profesionalnoj karijeri? Ima li nekih novih projekata u pozorištu ili na filmu? Da li si zaljubljena i imaš li dečka?  Puno pozdrava od Ivana Nikolića.

- Spremam novu predstavu Balada o Pišonji i Žugi, premijera će biti u Ateljeu 212, a u planu je i jedna dečija predstava koju tek treba da počnem da spremam. Imam dečka i zaljubljena sam.

Tamara, čime se još bavite pored glume? Veliki poljubac! Marić Jelena

- Pa gluma ne ostavlja baš mnogo prostora da bi se bavio još nečim pored nje, ako pod istom ne podrazumevamo gostovanje u emisijama, davanje intervjua i slikanje za časopise. (Smeh)

Zdravo Tamara! Posto glumis u jednoj od nasih najboljih serija ikada Vojna Akademija, zanima me kako je bilo na snimanju i da li su tvoje kolege i u privatnom životu zanimljivi i duhoviti kao i u seriji? Veliki pozdrav za tebe i sve naj, Zorica Jelisavetić.

- Drago mi je da ti se serija dopala. Bilo je pravo uživanje snimati takvu seriju i baviti se vojskom pogotovo kada si žensko. (Smeh) Moje kolege su još zanimljivije i duhovitije u pravom životu.

Da li je tvoj tata najbolji učitelj na svetu? Ana Bjelić

- Moj tata je najbolji tata na svetu.

Zdravo Tamara, mene zanima šta voliš da radiš u svoje slobodno vreme? Pozdrav, Nina Jovanović.

- Šetam psa, uživam sa porodicom u slobodnom vremenu, igram Conquiztador sa sestrom preko Skype-a, zabavljam se... Gledam filmove... I tako...

Da li si postala popularnija od kada si se pojavila u filmu Montevideo, Bog te video? Koju tvoju koleginicu najviše ceniš i poštuješ? Ivana Kovačević

- Taj film doneo je popularnost svakom mladom glumcu koji je igrao u njemu.

Tamara sa koliko godina si upisala FDU, sa koliko godina se inače upisuje gluma, kako dolaziš do kastinga koji si sport trenirala, da li voliš da plivaš i igras folklore? Jelena Jevtić

- Fakultet sam upisala posle treće godine gimnazije, a to je inace donja granica za upis. Za kasting čujem od kolega ili te neko direktno pozove. Nažalost nisam ništa trenirala, jedino sam se bavila etno pevanjem u gimnaziji.

Tamara super si! Sviđa mi se kako glumiš. Koju si srednju skolu završila i kakav si bila đak? Pozdrav, Sandra!

- Završila sam Treću beogradsku gimnaziju, bila sam odličan đak, bez izostanka,jednom rečju štreber!

Draga Tamara, ti si moja omiljena glumica. Za tebe imam nekoliko pitanja. Kog datuma si rođena? Koje su ti omiljene knjige? Koje predmete si volela u školi, a koje nisi? Veliki pozdrav! Ljilja

- Rođena sam 30. marta1989. godine. Omiljene knjige: Osluškivanje srca, Devojka sa pomorandžama, Dobro drvo, Lovac na zmajeve, Foliranti... Volela sam srpski, a nisam fiziku i hemiju i informatiku.

Ćao Tamara čime se baviš ovih dana pripremaš li nešto novo? Da li je tvoj tata strog? Ivona

- Spremam novu predstavu. Tata mi je strog koliko mora da bude.

Zanima me kakav je Miloš Biković? Da li je frik? Mara

- Miloš je moj klasić i samim tim je najbolji na svetu, nije uobražen kako se to nekome čini, i ni malo nije frik.

Imaš li brata ili sestru i koliko godina imaju ako ih imaš? Kaži nam nešto o porodici i koliko imaš kilograma. Jelena Pantić

- Imam i brata i sestru, zovu se Miodrag i Marija imaju 17 i 25 godina. Imam i psa Ogija koji je bišon i ravnopravni član porodice.Hvala mami i tati što imam i brata i sestru. Imam 59 kilograma!

Ćao Tamara mnogo si dobra glumica. Da li mnogo voliš glumu? Čime bi se bavila, a da to nije gluma? Kristina Miketić

- Mnogo volim glumu i dalje ne znam čime bih se bavila da nisam glumica!

Kako si? (Smeh) Milena Papić

- Dobro sam ovih dana,a ti?

Zdravo Tamara! Pre svega želim da ti kazem da te veoma cenim i poštujem tvoj rad! Oduševila si me u filmovima 'Montevideo,Bog te video i Miris kiše na Balkanu, a i jedva čekam da se pojaviš u seriji Vojna akademija, koja će biti veliki hit! Dokazala si već da si dobra glumica, a pred tobom je lepa karijera i zagarantovan uspeh! Moja pitanja za tebe su: kako uspevaš da se izboriš sa popularnošću i koliko to utiče na tvoj privatni život s obzirom na to da si za kratko vreme učestvovala u nekoliko velikih televizijskih projekata? Da nisi glumica, čime bi se bavila? Veliki poljubac i pozdrav od tvoje verne obožavateljke i administratorke tvoje Facebook stranice Jovane,koju si upoznala kada si bila na premijeri filma Miris kiše na Balkanu u Novom Sadu.

- Hvala Jovana, posećujem fan stranicu i veoma mi se dopada kako je vodite. Ne borim se sa popularnošću, jer to za sada ne utiče na moj privatni život, a već sam rekla da ne znam čime bih se bavila da nisam glumica. Ćaos i pozdrav! (Smeh)

Ćao Tamara, da li bi ikada upisala Vojnu akademiju umesto FDU-a i da li bi se snašla u takvim uslovima kao sto su na Vojnoj akademiji? Nevena Popović

- Mislim da ne bih upisala Vojnu akademiju, jer ni fizički, a ni psihički nisam spremna za to.

Hej Tamara! Koju ulogu priželjkuješ da dobiješ? Super si. Samo tako nastavi. Srdačan pozdrav. Svetlana

- Vazno je da te dobre uloge pronađu, a koja će konkretno biti to je manje važno!

Relativno poznata spisateljica kod nas je Jasmina Ana. Koliko tebi ta dva imena, izgovorena posebno, znače u životu? Ivan Vukajlović

- Znace mi jer su Jasmina i Ana, baš tako zasebno, imena mojih najboljih drugarica iz detinjstva, članica čuvene petorke iz bloka 37.

Ćao Tamara, studiram španski i dosta govorimo o Sefardima na predavanjima, i to mi se mnogo dopada. Koliki istraživački rad je podrazumevala uloga Buke Salom? Ti i ja smo rođene u istom horoskopskom znaku(Ovan). Da li voliš što si Ovan u horoskopu?Ja ne, pogotovo zato što je dečko koji mi se mnooooooogo sviđa Bik u horoskopu! Sve najbolje! Tanja

- Zahtevalo je pripremu i bavljenje kako Sefardima i njihovim običajima tako i Bukom i njenim životom. To je vrlo interesantna porodica, inače imam kumu koja je sefardkinja. Ne smeta mi što sam ovan u horoskopu, do sada sam možda udarala glavu, ali je još uvek, Bogu hvala, nisam razbila!

Da li je čudno videti sebe na TV-u u nekom filmu ili seriji .Kako je bilo glumiti u seriji u Miris kiše na Balkanu. Da li je istina da se naši glumci loše plaćaju i da je teško živeti od glume i ako si tek krenula sa glumom možda se i nisi suočavala sa ovim? VIdoslav

- Pa, neobično je gledati sebe, ali samo tako mozes da znas sta treba da popravis sledeci put. Obradovala sam se kada sam dobila ulogu u Mirisu kise,jer sam roman citala i pre nego sto je serija planirana da se snima!

Da li bi volela da posetiš Trebinje? Ako da, rado pristajem da budem tvoj domaćin... Sunshine

- Kroz Trebinje sam prolazila i jako mi se dopalo, a volela bih da ga nekom prilikom i bolje upoznam. Hvala na ponuđenom gostoprimstvu. (Smeh)

Tamara, koja poslovica bi najbolje opisala tvoj karakter? Pozdrav,hvala. Milana

- Pa ovako malo je komplikovano, dakle, u trećem razredu kada smo učili poslovice ja sam umesto poslovice tiha voda, breg roni, napisala tiha voda, brod plovi, tako da mislim da kada bi takva poslovica zaista postojala, da bi me baš ona opisala. (Smeh)

Koji je vaš recept za sreću? Veliki pozdrav, Katarina Stepanović.

- Pozitivne misli, srećan život!

Da li imaš još nekih talenata? Mara

- Volim da igram i da pevam i to ne radim loše.

 

Priredio: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker