Kristina Klib dobila nagradu za ulogu u filmu Zona mrtvih

0
Američka glumica Kristina Klib osvojila je Fantasy Horror Award nagradu za ulogu koju je odigrala u srpskom horor filmu Zona mrtvih

Svečana dodela nagrada održala se u prestižnom teatru Mancinelli koji se nalazi u italijanskom gradu Orvijetu. Žiri kojim je predsedavao Ruđero Deodato dodelio je nagradu glumici čija se nominacija nalazila u jakoj konkurenciji, jer su za istu nagradu bile nominovane i Izabel Furman za ulogu u filmu Siroče, kao i Elison Loman za ulogu u filmu Odvuci me u pakao reditelja Sema Rejmija.

Kristini je nagradu uručila ikona horor žanra, glumac Robert Englund, najpoznatiji po ulozi Fredija Krugera u filmskom serijalu Strava u Ulici Brestova, koji je dobio Počasnu nagradu za svoju celokupnu karijeru.

Prvi domaći zombi film Zona mrtvih, mladih reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića, bio je nominovan i u kategoriji za najbolji horor film, zajedno sa filmom Sema Rejmija Odvuci me u pakao, kao i sa REC 2, Zaume Balaguera i Paka Plaze, koji je i osvojio ovu nagradu. Domaća publika imala je priliku da gleda film Zona mrtvih  na prošlogodišnjem FEST-u, a nakon toga je prikazivan širom sveta na mnogobrojnim festivalima. DVD izdanje ovog filma očekuje se uskoro.

makonda-tracker