Ovoga nije bilo u scenariju

Ovako je Ljuba Tadić pomerio granicu: Evo kako se prvi put u nekom jugoslovenskom filmu našla psovka

0
Psovke su se u domaćim filmovima u početku izbegavale, sve do ovog filma. Priča o tome kako se psovka našla na velikom platnu veoma je zanimljiva...

 

foto: Story Arhiva

Verovali ili ne, bez mnogo dileme odlučeno je da ova replika i ostane deo filma "Marš na Drinu".

 

Kako su snimljene realistične scene seksa u filmovima?

 

- Nije mi ništa bilo. Međutim, dođe pregled materijala i na pregledu bio je umetnički direktor Radoš Novaković, gledao to zajedno sa Žikom. Ja nisam bio nego su mi pričali. I odjedanput je taj kadar bio, ali to se nemo snimalo, mi smo nasinhronizovali, i Radoš pita Žiku: “Šta ovo Ljuba kaže?” “To su oni sami tamo nešto muvali, ne znam ko je podvalio to…bezveze je to“. “Pa šta kaže Ljuba u tom kadru?” “Pa kaže: ‘Drino je*em te’. Kako to može da kaže?” To je prva psovka, to nije moglo da se pojmi da neko opsuje.

 

- Radoš skoči pa kaže: “Žiko, to je kraj filma! Pa to je super!“… i tako su oni umontirali i tako bude kraj filma. Nije bilo ono na konju odlazimo u dalji rat, zasvira “Marš na Drinu” i onda se završi. Taj kadar mnogi pamte. Ja sam putovao po svetu, bio u Australiji, Americi, Kanadi…i svi oni imaju te kasete i gledaju te filmove, i svi govore i citiraju…To je bila prva psovka - ispričao je glumac.
 

makonda-tracker