Ovoga nije bilo u scenariju

Ovako je Ljuba Tadić pomerio granicu: Evo kako se prvi put u nekom jugoslovenskom filmu našla psovka

0
Psovke su se u domaćim filmovima u početku izbegavale, sve do ovog filma. Priča o tome kako se psovka našla na velikom platnu veoma je zanimljiva...
foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ovako je Ljuba Tadić opisao jednu od svojih najvećih uloga:

 

- Po scenariju je trebalo i ja da odem na konju s Gavrićem, ali ja sam voleo da ostavim Kursulu tamo na Ceru. To je nekako lepše, jer sam voleo tog Kursulu, tu ulogu, tu ličnost. Lepo napisana ličnost, lepo postavljena. I ubeđivao sam Žiku da treba da poginem, a Žika se nije složio sa tim - pričao je svojevremeno glumac i dodao:

 

Poznati glumci za koje niste znali da su rođena braća i sestre (FOTO)

 

- Pošto je ekipa bila kompaktna, svi su bili sjajni tamo, a bio je Duško Piros sa kojim sam bio veliki prijatelj, on je pirotehniku pravio, pa sam Duška animirao da tu upali dve-tri granate.

 

Glumac se pre nekoliko godina prisetio scena i priča koje su pratile snimanje.

 

- Našao sam jedan koren tamo i gospodina Markovića, on je snimao, zamolio da li on hoće. On je rekao da hoće. Bio mu je asistent Boža Miletić i on je hteo da dođe. I mi smo to snimili kad se završilo snimanje. Žika je to čuo i ljutio se. Mi smo samo u jednom kadru to snimili. Dogovorili smo se, stavio kameru gospodin Marković, i ja treba da utrčim, Duško Piros da opali iza mojih leđa tu granatu, on me udari po leđima, ja da se naslonim na jednu granu, dođem na taj koren da sednem i pogledam u Drinu. Međutim, meni se koporan od one granate upali i počne nešto da me peče po leđima. Ja se okrenem tamo pogledam i kažem: “Drino…je*em ti” i spustim glavu kao da sam mtav. I kažem njima: “Gasite! Gasite!” Kaže: “Čekaj još malo da traje kadar“. Oni me onda obore i ugase mi onaj koporan pozadi - otkrio je Ljuba.

 

makonda-tracker