Srpski rok mjuzikl u zvaničnoj selekciji filmskog festivala u Varšavi

0
Srpski rok mjuzikl Love Hunter koji je prethodne godine sniman u Njujorku izabran je za selekciju prestižnog filmskog festivala u Varšavi. Glavne uloge igraju Milan Mumin, lider benda Love Hunters, po čijem liku je film i napravljen, i Jelena Stupljanin koje i

Film prikazuje priču o avanturama Milana Mumina u Njujorku kao taksi vozača koji se trudi da snimi svoj prvi američki album, iako je se vec dokazao kao muzičar u Srbiji. U momentu kada je nadomak da u uđe u studio i započne snimanje sa novim basistom - šarmantnom njujorškom muzičarkom, njegova dugogodišnja devojka iz Srbije (Stupljanin) dolazi u iznenadnu posetu.



Premijera filma održaće se 12. oktobra, a zatim slede jos dve projekcije 17.i 19. u okviru programa 1-2 varšavskog festivala koji je rezervisan za autore sa prvim ili drugim dugometražnim ostvarenjem. Film je autorski debi braće Bale rodom iz Novog Sada, a koji već dugi niz godina žive i rade u Njurjorku. Braća Bala su otišli na školovanje u Ameriku kao stipendisti i obojica završili postdiplomske studije iz filma na čuvenom Kolumbija univezitetu. Branislav i  Nemanja su zajednički napisali scenario i režirali film. Nemanja kome je prva ljubav bila muzika, i oduvek je hteo da napravi mjuzikl kaže kako je dosao na ideju o snimanju filma nakon snimanja Muminovog spota The Sign Is Back Again. Dok Branislav kaže da je oduvek želeo da napravi film o Njujorku kroz priču jednog od običnih žitelja.



Biljana Ilić, producent filma i takođe postdiplomac i stipendista Kolumbija univerziteta,  pominje da je u filmu učestovala interancionalna ekipa koju pored amerikanaca čini i još nekoliko članova iz Srbije: Milan Marić kao ko-producent i šef rasvete, Marija Plavšić - scenograf, zatim Sofija Mesiček- kostimograf i, Peđa Zdravković kao dizajner postera i web stranice. Višestruki značaj na filmu ostvario je i Bogdan Apetri kao kolega sa Kolumbije, a poznati autor iz Rumunije.

U planu je da se film prikazuje po svestkim festivalima pre nego što bude prikazan u Srbiji. U filmu se koristi i srpski i engleski jezik i brojne poznate i još nepoznate numere Milana Mumina.

makonda-tracker