Šta gledati

Veliki film za veliku godišnjicu: "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Antonijevića uskoro na filmskom platnu

0

Povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, gledaćemo nov projekat umetničkog tandema koji stoji iza popularne serije "Ubice mog oca" .

Film 'Zaspanka za vojnike
Film "Zaspanka za vojnike" Predraga Antonijevićafoto: promo

Posle veoma uspešne kriminalističke TV serije "UBICE MOG OCA" poznati umenički tandem reditelj Predrag Gaga Antonijević i scenaristkinja Nataša Drakulić predstavljaju vam novi projekat film "Zaspanka za vojnike", po motivima "Srpske triologije" Stevana Jakovljevića.

 

Premijera fima zakazana je 1.novembra 2018.god. na zvaničnoj državnoj proslavi završetka Velikog rata u Sava Centru za predstvnike Državnih institucija, a posebna premijera za novinare i prijatelje filma će biti održana 2. novembra u 20. časova.

 

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog cvetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom.

 

Scena iz filma 'Zaspanka za vojnike
Scena iz filma "Zaspanka za vojnike"foto: promo

Susreće samo ostarelog komadanta jedinice, kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški ali i radosni momenti kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski.

 

Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve. U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate - jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni, svesno žrtvovao svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.

 

 

makonda-tracker