pogledajte ako smete

Strašni oktobar: Zvezde akcionog i horor filma gosti "12. Festivala srpskog filma fantastike"

0

"Noć veštica" je uskoro tu i sad je prilika da se obučete u nešto "jezivo".

'12. festival srpskog filma fantastike
"12. festival srpskog filma fantastike"foto: promo

Ovogodišnje dvanaesto izdanje "Festivala srpskog filma fantastike" predstavljaće pravi praznik za ljubitelje žanrovskog filma, s obzirom na to da će posetioci imati priliku da, pored kvalitetnih filmova i bogatog pratećeg programa, vide i upoznaju zanimljive goste iz sveta sedme umetnosti.

Između ostalih, festival će ove godine ugostiti reditelje Marka Ristorija i Luku Bonija, autorski dvojac iz Italije koji zajednički potpisuje nekoliko naslova ("Eaters", 2011, "Apocalipse Z", 2013, "Zombie Massacre: Reich of the Dead", 2015, "House of Evil", 2017). Njihovi filmovi predstavljaju produkcijski i estetski svedene horor filmove, koji se uglavnom oslanjaju na podžanr popularnog zombi filma, u okviru koga predstavljaju vodeće evropske autore, budući da pored režije potpisuju i scenario, produkciju, montažu i vizuelne efekte.

Rediteljski duo Luka Boni i Marko Ristori
Rediteljski duo Luka Boni i Marko Ristorifoto: promo

Na FSFF-u održaće se ekskluzivna premijera filma "Kuća zla" koji je uradio ovaj autorski dvojac.

Ipak, najveća zvezda ovogodišnjeg FSFF-e biće mladi francuski glumac, kaskader i producent Ala Safi. Ovaj svestrani umetnik je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su: Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez i drugi.

Pored uloga u visokobudžetnim akcionim spektaklima ("Outcast" 2014, "Doctor Strange" 2016, "American Assasin" 2017), Safijeva specijalnost su borilački filmovi, na kojima neretko radi i kao dubler, a u kojima je svoje borilačko umeće ukrstio sa Džekijem Čenom ("Chinese Zodiac" 2012) i Skotom Adkinsom ("Incoming" 2018). Pored navedenog, Safi predstavlja i jednog od najvećih poliglota među glumcima budući da se, pored francuskog, služi i engleski, arapskim, italijanskim, španskim i tai jezikom.

poznati kaskader Ala Safi
poznati kaskader Ala Safifoto: promo

"Festival srpskog filma fantastike" biće održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.

Program možete pogledati na zvaničnoj stranici festivala: https://fsffantastic.com/program-festivala/

Ulaz na festival je besplatan.

makonda-tracker