Premijera

Trilogija Stevana Jakovljevića na velikom platnu: Film "Zaspanka za vojnike" uskoro u bioskopima

0

Posle veoma uspešne serije "UBICE MOG OCA", reditelj Predrag Gaga Antonijević i scenaristkinja Nataša Drakulić vraćaju se pričom koja prikazuje grozote Velikog rata.

Film 'Zaspanka za vojnike
Film "Zaspanka za vojnike" uskoro u bioskopimafoto: promo

Posle veoma uspešne kriminalističke TV serije "UBICE MOG OCA" poznati umetnički tandem reditelj Predrag Gaga Antonijević i scenariskinja Nataša

Drakulić predstavljaju vam novi projekat film "Zaspanka za vojnike" po motivima "Srpske triologije" Stevana Jakovljevića.

 

Premijera fima zakazana je 1.novembra 2018. godine na zvaničnoj državnoj proslavi završetka Velikog rata u Sava Centru.

 

Od 2.novembra film će se naći na redovnoj bioskopskom repertoaru širom Srbije i Republike Srpske.

 

Scena iz filma 'Zaspanka za vojnike
Scena iz filma "Zaspanka za vojnike"foto: promo

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog svetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom.

 

Susreće samo ostarelog komadanta jedinice, kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški ali i radosni momenti kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski.

 

Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve.

 

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate - jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovavo svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.

 

 

makonda-tracker