u trci za prestižnu nagradu ”Magnolija”

Film RTS-a “Slepi putnik na brodu ludaka” na TV festivalu u Šangaju

0

Na Internacionalnom filmskom I televizijskom festivalu, koji se po 24. put održava u Šangaju, u trci za prestižnu nagradu ”Magnolija” i film RTS-a “Slepi putnik na brodu ludaka”.

foto: promo
foto: promo

Film Gorana Markovića, nastao u produkciji Dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije, višestruko nagrađivan projekat RTS-a, imaće svoju azijsku premijeru na jednom od najvećih filmskih festivala u tom delu sveta. Ove godine pristiglo je više od 800 radova iz Kine i inostranstva, koji će se takmičiti u 4 kategorije, uključujući TV drame, dokumentarce, anamacije i TV programe. Na Forumu, posvećenom kineskim serijama, glavni I odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a, Nebojša Bradić, prezentovaće dramski I serijski program naše kuće. Tokom festivala održava se i Market, a na štandu RTS-a biće predstavljen bogat I raznovrstan serijski program.

 

foto: promo

Da podsetimo: Tema filma “Slepi putnik na brodu ludaka” je poslednji period života znamenitog srpskog pripovedača Patra Kočića, u duševnoj bolnici na Guberevcu, u okupiranom Beogradu 1916. godine. Film u sebi nosi depresivnu sliku beograda pod okupacijom, u kojoj, na tragikomičan način životi lekara, osoblja, pacijenata u ludnici, grade metaforu o životu “na slobodi I slobodnoj teritoriji”.


Pored Igora Đotđevića u ulozi Petra Kočića, igraju i Aleksandar Đurica, Tihomir Stanić, Maša Dakić, Andrijana Oliverić, Srđan Timarov, Jelena Đokić, Goran Šušljik ...

 

 

makonda-tracker