od 23. do 25. juna

Predstavljen žiri drugog po redu filmskog festivala Ravno Selo

0

Drugi Ravno Selo film festival biće održan od 23. do 25. juna u Ravnom Selu u okviru kog će biti predstavljene četiri programske celine kao što su dugometražni debitanski film, kratkometražni omladinski film, filmske radionice i filmske lekcije,a tokom tri festivalska dana biće dodeljene četiri nagrade o kojima će odlučivati stručni žiri i žiri publike.

Film festival
Film festivalfoto: promo

Stručni žiri čine:

 

- Tamara Krcunović – glumica

Daniel Birman Ripštajn – producent i distributer iz Meksika

Đorđe Bajić – filmski kritičar

 

 Stučni žiri dodeljuje 2 nagrade:

 

- "Zlatni klip" za najboljeg reditelja debitanta

- "Plaketu Zlatni klip" za mladog autora ( u selekciji kratki omladinski film )

 

Predsednik stručnog žirija je Daniel Birman Ripštajn.

 

Film festival
Film festivalfoto: promo

Žiri publike čine:

 

- Maja Maraš – Predsednica organizacionog odbora Ravno Selo

- Veselin Crnovčić – seoski sveštenik

-- Vladimir Kaljević – VD Direktora OŠ ,,Branko Radičević’’

 

Žiri publike dodeljuje 2 nagrade:

 

- "Zlatni klip" za najbolji film po izboru publike

- Najbolji film "Filmskih radionica"

 

Predsednica žirija publike je Maja Maraš.

 

Članica stručnog žirija, glumica Tamara Krcunović ne krije zadovoljstvo što je deo festivala.

 

Kao glumica, često učestvujem na festivalima gde postoje žiriji i ljudi koji ocenjuju. Prija mi da zamenim ulogu jer znam kako je to kad se osećaš da te neko "prosuđuje" i "osuđuje". Umetnost je subjektivna stvar trenutka, a ovo mi je prilika da stvari sagledam objektivno i doprinesem atmosferi pozitivnog takmičarskog duha“, rekla je Tamara.

 

U okviru programa dugometražni debitanski film biće prikazano pet debitanskih ostvarenja koji se takmiče za dve nagrade: "Zlatni klip za najbolji film po izboru publike" i "Zlatni klip za najboljeg reditelja debitanta po izboru stručnog žirija".

 

Ravno selo, film festival
Ravno selo, film festivalfoto: PROMO

Program kratkometražni omladinski film prikazaće studentske filmove domaćina ovog programa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineske filmove projekta Looking China. Najbolji film iz ovog programa biće nagrađen plaketom Zlatni klip za mladog autora.

 

Program filmske radionice omogućava mladima da tokom festivala snime tri kratka filma na izabranu temu i premijerno ih prikažu tokom svečanog zatvaranja u poslednjoj festivalskoj večeri. Najbolji od njih biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu.

 

U okviru programa filmske lekcije održaće se dva predavanja, o produkciji filmova i serija koje drži Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma i predavanje o distribuciji koji drži Daniel Birdman Ripštajn.

 

makonda-tracker