Čestitamo!

Srpska novinarka ocenjuje filmove na festivalu u Berlinu

0

Urednica i filmska kritičarka Radio televizije Srbije Sandra Perović, izabrana je za člana Međunarodnog žirija kritike FIPRESCI koji će ocenjivati filmove na predstojećem 68. Filmskom festivalu u Berlinu. Do sada je učestvovala u radu žirija tog prestižnog udruženja i na Kanskom (2005) i Venecijanskom festivalu (2006).

foto: Promo

Međunarodna federacija filmskih kritičara FIPRESCI osnovana je 1930. godine u Parizu i najveće je i najznačajnije udruženje filmskih kritičara i novinara u svetu sa ciljem da unapredjuje filmsku kulturu i kritiku.

 

Sandra Perović je član sekcije FIPRESCI SRBIJA koja je jedna od 47 nacionalnih sekcija u svetu. Urednik je u Redakciji filmskog i serijskog programa RTS-a, novinar, filmski kritičar, televizijski autor specijalizovane emisije o filmu “Velika iluzija”. Izveštač je i autor filmskih sadržaja u udarnoj informativnoj emisiji RTS-a Dnevnik i u Kulturnom dnevniku. Uređuje i vodi Hronike FESTA. Uradila je više od 200 ekskluzivnih intervjua sa najznačajnijim svetskim imenima u oblasti filmske umetnosti – oskarovcima, glumačkim zvezdama i eminentnim rediteljima.

 

Promoviše domaće filmove i autore koji su najbolji reprezenti srpske kulture u svetu.

 

 

 

 

makonda-tracker