Sandra Perović intervjuisala Benisija del Tora

0
U utorak četvrtog juna na RTS 2 od 21 čas pogledajte emisiju Kan posvećenu 66. Kanskom festivalu, autorke Sandre Perović, koja je uradila ekskluzivne intervjue s oskarovcem Benisijom del Torom, rediteljima Fransoa Ozonom, Lijem Tamahorijem, Džejmsom Grejom, Gi
Sandra Perović, Benisio del Toro, foto: RTS
Sandra Perović, Benisio del Toro, foto: RTS

Američko-francuska dominacija, posveta živim legendama filma, nekoliko incidentnih situacija od pljački nakita do pucnjave tokom živog televizijskog programa posvećenog festivalu. Filmovi koji su nas mahom vraćali u prošlost, ali i opominjali o problemima savremenog sveta . Sve to činilo je 66. Kanski festival koji nije imao sreće sa vremenom, ali je imao sa filmovima i sa značajnim autorima i glumcima koji su ga posetili.


Zbog čega na glamuzornom 66. Kanskom festivalu nije bilo baš prijatno na crvenom tepihu, da li su američki i francuski filmovi opravdano bili najbrojniji na festivalu? Zašto je zaplakao Majkl Daglas i zbog čega je osim zbog filmova i zvezda poput Benisija del Tora i legendarnog Džerija Luisa, ovogodišnji kanski festival iz dana u dan postajao sve uzbudljiviji. O tome u specijalu posvećenom 66. Kanskom festivalu u kome je autorka Sandra Perović uradila ekskluzivne intervjue sa oskarovcem Benisiom Del Torom, rediteljima Fransoa Ozonom, Lijem Tamahorijem Džejmsom Grejom, Gijoom Kaneom i nagradjenim predstavnicima azijske kinematografije Hirokazu Kore-edom i Đa Čankeom. U emisiji ćete ekskluzivno videti i razgovor sa Larsom Urlihom iz grupe Metalika koji najavljuje igrano-dokumentarni 3 D spektakl posvećen legendarnom muzičkom bendu i sa glumicom Kijarom Mastrojani, ćerkom slavnih roditelja Katrin Denev i Marčela Mastrojanija.


 

 

makonda-tracker