Plaćenici tokom vikenda najbolji u američkim bioskopima

0
Poslednji akcioni film Silvestera Stalonea Plaćenici koji će domaću premijeru imati 25. avgusta u bioskopu Kolosej, tokom prvog vikenda prikazivanja bio je najgledaniji film u američkim bioskopima
Foto: Promo
Foto: Promo

Zaradivši 35 miliona dolara u 3 270 bioskopa širom Severne Amerike od 13. do 15. avgusta, Plaćenici su se na blagajnama pokazali bolje od drugog favorita čija je bioskopska premijera takođe bila ovog vikenda - filma Jedi, moli, voli. Film u kojem glavne uloge igraju Džulija Roberts i Havijer Bardem, snimljen prema istoimenom bestseleru, našao se na drugom mestu liste gledanosti sa zaradom od 23,7 miliona dolara.

Silvester Stalone je reditelj i pisac scenarija ovog testosteronskog ostvarenja koje priziva akcioni film iz perioda njegove najveće popularnosti. Takođe igra i glavnu ulogu u ovoj priči o specijalnoj jedinici koja je dobila zadatak da sruši dikatatora male latinoameričke države. U Plaćenicima se pojavljuje niz kako veterana, tako i mlađih zvezda akcionog žanra: Džejson Stejtam, Džet Li, Dolf Lundgren, Miki Rurk, Rendi Kotur, Erik Roberts, kao i Brus Vilis i Arnold Švarceneger.

Silvester Stalone je najavljivao povlačenje iz glume nakon Plaćenika, ali je takođe najavio i snimanje drugog dela ovog filma. Još uvek se nije izjasnio povodom toga da li će se u nastavku pojaviti samo u ulozi reditelja, ili će ponoviti ulogu Barnija Rosa, vođe ove specijalne jedinice.

Domaća premijera filma Plaćenici zakazana je za 25. avgust u multipleksu Kolosej, a od 26. avgusta film će biti na redovnom repertoaru bioskopa.


makonda-tracker