Ne propustite

Donatorski koncert Ansambla KOLO u Ateljeu 212

0
U ponedeljak 12.10. u 20h održaće se nastup Ansambla Kolo, a celokupan prihod od prodaje ulaznica biće doniran za opremanje senzorne sobe Škole za decu sa smetnjama u razvoju Novi Beograd.
Ansambl Kolo, foto: Jelena Janković
Ansambl Kolo, foto: Jelena Janković
Pozorištu Atelje 212 Ansambl KOLO
Drugačiji zajedno



Vladimir Dekić




Osnovnu školu Novi Beograd pohađa 130 učenika sa smetnjama u razvoju. Stručni kadar škole kreira i realizuje individualne obrazovne programe a sve u svrhu pospešivanja psihofizičkog razvoja učenika, njihovom osamostaljivanju i socijalizaciji. S obzirom na povećan broj upisane dece sa smetnjama senzorne integracije iskazuje se potreba za senzornom sobom koja je pre svega namenjena radu sa decom koja imaju teškoće obrade svakodnevnih senzornih informacija u celovit opažaj i koja manifestuju potrebu za taktilnom stimulacijom, pokretom, zvukom i svetlosnim senzacijama.
Postojanjem senzorne sobe bi se značajno poboljšao kvalitet rada i uslova pružanja stručne podrške, kao i mogućnost deteta da istražuje, proverava, gleda, dodiruje, sluša i pospešuje koncentraciju uz značajno redukovanje psihomotorne napetosti i uznemirenosti. Time bi se detetu omogućio osećaj sigurnosti i povezanosti, stimulativne komunikacije i bliskosti, osećaj zadovoljstva i relaksacije što sve zajedno znatno poboljšava razvoj i integraciju 
njegove ličnosti. Zato akciju i pokrećemo uz nesebičnu pomoć Pozorišta Atelje 212 koje nam je ustupilo sve svoje kapacitete da koncert bude realizovan na najvišem nivou.





Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu da se nabave na biletarnici Pozorišta Atelje 212.
makonda-tracker