ishod

Problemi sa "Suncem" na Evroviziji NALJUTILI takmičare: Doneta konačna odluka vezana za BINU u Torinu

0

Kada su učesnici izašli na pozornicu, jedan detalj ih je posebni razljutio. 

foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia

Evropska radiodifuzna unija izdala je svoje prvo saopštenje u vezi sa pitanjima iskustva sa binom za Evroviziju 2022. za koju se samo tri dana pre prvih proba ustanovilo da ne radi dobro.

 

 

U razgovoru za dansku radiodifuziju, Evropska radiodifuzna unija je objasnila probleme koji utiču na scenu za Pesmu Evrovizije 2022.

 

Tokom tehničkih testova u Torinu, produkcijski tim je iskusio izazove koliko je vremena potrebno da se „sunce“ podesi na različite pozicije u vremenu između različitih izvođenja. Zajedno sa RAI, stanicom domaćinom, odlučeno je da sunce ostane u istoj poziciji tokom svih 40 pesama, kako bi se obezbedila fer konkurencija za sve zemlje učesnice.

 

 

Kreativni direktor danske predstave Birig Nes-Šmit objasnila je da sunce ima dve strane. Jedna strana ima svetla, druga je formirana od LED ekrana, a sunce je trenutno postavljeno tako da svetla budu okrenuta ka publici. Kao rezultat toga, brojne zemlje koje su nameravale da koriste LED ekrane na suncu morale su u poslednjem trenutku da izvrše prilagođavanje svojih performansi.

 

 

— Rečeno nam je da bina ne radi dobro tri dana pre prve probe, ali nam je bilo prilično jednostavno da prilagodimo naše izvođenje posle odluke da "sunce" ostaje u istom položaju kod predstavnika svih zemalja.

 

Takmičenje za Pesmu Evrovizije vraća se u Italiju ove godine nakon pobede Moneskina na takmičenju 2021. sa njihovom pesmom „Zitti e Buoni“. Biće održano 10, 12. i 14. maja u PalaOlimpico u Torinu. Poslednji put Italijani su bili domaćini 1991. godine.

 

 

makonda-tracker