iskusite nešto novo

Radionica i predstava: Alice in WonderBand u oktobru u Turskoj, Beogradu, Subotici i Novom Sadu

0

Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga.

foto: Goran Jevtić
foto: Goran Jevtić

U oktobru Alice in WonderBand je u pokretu. Od sredine oktobra u Gazijantepu, Turskoj, gde učestvuju u festivalu socijalnog cirkusa u organizaciji Gete instituta iz Istanbula. Sem nastupa, održaće petodnevne radionice "Telo kao instrument" za decu i mlade iz Sirije i Turske.


"Ukrštanje", zajednički projekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, SOŠO "Milan Petrović" i UG "Otvoreni krug Novi Sad" imaće prve otvorene probe u petak 11. i  subotu 12. oktobra u SOŠO "Milan Petrović".

 

atvaranje 'Kaleidoskopa kulture
atvaranje "Kaleidoskopa kulture", Novi Sadfoto: Promo

Inkluzivni projekat donosi vojvođansku muziku izvedenu na potpuno drugačiji način uz telesne perkusije, inkluzivni ritmički i pevački hor i asistivnu "saundbim" tehnologiju.

 

U novembru i decembru mini turneja u zoni Novog Sada. Projekat je podržan od Fondacije Novi Sad 2021 kroz poziv "Publika u fokusu".


Novi projekat "Rikataka tur" biće premijerno izveden u petak 26. oktobra u 20:00 časova na 6. međunarodnom "Hrizantema" festivalu u Subotici u organizaciji umetničkog bioskopa "Aleksandar Lifka". Ovaj performans plešućeg orkestra donosi muziku sa Balkana, te nepokorne regije nepravilnih ritmova i raznovrsnih muzičkih tradicija.

 


U Beogradu su ponovo u ponedeljak 29. oktobra od 20:30 časova na sceni Kosmodrom, Solunska 24, Dorćolsko narodno pozorište, sa predstavom "Da i Re, telo kao instrument". Nagrađivana predstava je imala veliki uspeh u zemlji, regionu (Crna Gora, BIH) i inostranstvu (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija).

 

Režiju potpisuje Višnja Obradović, za kostim je zadužen "Lutkart", a za stajling "Beastic". Izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.


U oktobru i novembru "Da i Re, telo kao instrument" putuje u Šabac, Novi Sad, Sombor, Vršac i Bečej.

 

 

 

 

makonda-tracker