uskoro

Indirekt Showcase Festival će ugostiti mnoga poznata imena muzičke industrije

0

Četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu, na četiri lokacije: Atom Akademiji, Soul Society klubu, Dorćol Platz-u i SAE Institutu.

Indirekt je međunarodni festival nezavisne muzike i umetnosti koji se u Beogradu održava od 2015. godine, i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih ljudi i stručnjaka iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i iz Evrope.

 

U četvrtak će u Atom akademiji nastupiti indie rock izvođač iz Pančeva Ivica, indie elektronski bend Ki iz Makedonije i andergraund rock sastav iz Šapca Slonz. Dan kasnije, na istom mestu, sviraće The Siids indie i electro pop/rock bend iz Hrvatske, Next Ex koji donosi synth-pop zvuk Bukurešta i Killedbycar elektronski indie rock trio iz Poljske, a u subotu Visions In Clouds post-panka i new wave kvarteta iz Švajcarske, Vin Triste alternativni rok bend iz Beograda i Tús Nua iz Hrvatske.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE SIIDS (@thesiidsband) on

 

U klubu Soul Society u petak ćemo imati prilike da čujemo Ivatu, trip-hop, darkwave i psychedelic sastav iz Moskve, Bullet for a Badman i Vera Jonas Music iz Mađarske, dok će u subotu svirati hrvatska pop pojava Ichabod, mađarski indie electronic pop bend Passed iz Mađarske i alternativna rock grupa iz Beograda Dingospo Dali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dingospo Dali (@dingospo_dali) on

 

U prostoru Dorćol Platz-a, u petak, nastupiće rumunska indie/pop pevačica Lucia, rok bend The Black Room iz Rijeke i indie/rock bend iz Beograda Virvel, a u subotu će se na bini naći poljski rok sastav Radio Slam, Igralom iz Niša, kao i Sergio Lounge.

 

60 učesnika iz cele Evrope ove godine će na konferencijskom programu govoriti o nezavisnom izdavaštvu, digitalnoj distribuciji i edukaciju muzičara iz oblasti muzičke industrije. Tako će Indirekt ove godine ugostiti predsednika Impala-e, najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, predstavnike izdavačkuih kuća kao što su Universal Music, IDJ, Dallas records, Bassivity digital, urednik medija kao što su Play radio, Naxi, Blic, RTS, Radio Beograd, Muzika.hr, Noizz, Hardrock i predstavnike festivala kao što su Exit, Beer fest, Lovefest, Arsenal fest, SeaRock i mnogi drugi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gramophonedzie (@gramophonedzie) on

 

Pored domaćih gostiju svoje showcase festival predstaviće I gosti iz Rumunije, Poljske, Bugarske i Mađarske.

 

Novina ove godine su Listening Sessions za mlade muzičare, pa će tako muziku mladih autora slušati Coby, Reksona, Gramophonedzie, Andrew Meller, Calavera Manya, Nebojša Indruder, Pookie i urednici medija.

 

Konferencijski program se ove godine realizuje u partnerstvu sa SAE Instututom i Asocijacijom nezavisnih izdavača Evope – Impala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Relja Milanković Reksona (@reksona) on

 

Festivalske akreditacije (komplet) po ceni od 2.000 dinara podrazumevaju ulaz na dnevni program - panele i radionice, kao i večernji muzički program za sva tri dana i sve tri lokacije; dvodnevna karta košta 1.200 dinara, jednodnevna karta za sve lokacije biće 700 dinara i jednodnevna za jednu lokaciju 500 dinara. Karte će se u pretprodaji prodavati od 21.09., na nekoliko lokacija, u Beogradu (Leila Records, Yugovinyl shop), Novom Sadu (Mungos shop) i Nišu (Vintage shop), kao i na samom događaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slobodan Veljkovic (@cobi.v) on

 

11.10. - 15:00 – Prezentacija 1Played s istema, Monitoring emitovanja pesama na radio i TV stanicama

 

12.10 - 11:00 - Digital media marketing

Učesnici: Danijela Rakić (Srpska asocijacija menadžera), Daniel Farkas (Tegla.rs – Darwin Digital), Igor Vidovic (EXIT festival), Ljiljana Zdravkovic (PR menadžer), Vuk Stevnović (Ljubičice)

 

12.10 - 12:30 - Digital distribution of music - What you need to know

Učesnici: Djordje Trbović (IDJ), Marko Simić (Tempo Digital), Dejan Bošković (Phonofile Balkan), Siniša Lukić (Kaseta digital)

 

12.10 - 14:00 - How to get your band to showcase festival?

Učesnici: Sara Gigante (Charmenko Music), Maciej Madejski (PL), Carina Sava (RO), Kaća Epštajn (Radio Beograd), Nicolas Frick (AT)

 

12.10 - 15:30- Self-release or with a record label? 

Učesnici: Ilija Milošević (Universal Music Serbia), Petar Janjatović (Dallas Records), Relja Milanković (Bassivity Digital), Milan Stankovic (SevdahBaby), Milovan Bošković (Zemlja Gruva)

 

12.10 - 17:00 - Mastering The Music Business - Bucharest Showcase Festival presentation by (Carina Sava & Ilinca Ghisoiu)

 

12.10 - 17:00 - Listening Session - Coby i Reksona ti slušaju traku

 

13.10 - 11:00 - Why is my band not news anymore?

Učesnici: Edo Plovanic (Muzika.hr), Ana Ladajrevic (Blic), Branka Glavonjic (Bunt – RTS), Ida Prester (Lollobrigida – Maika), Ana Kalaba (Noizz), Bane Lokner (Time machine)

 

13.10. - 12:30 - Music and brands / how to get sponsorship

Učesnici: Zoran Vulović Vule, Nikola Guberinic (Coca Cola), Vanja Maslov (Beer fest), Slobodan Jovanović (Niška pivara), Bojan Lalović (SeaRock), Zlatana Pavlović (Lovefest)

 

13.10 - 14:00 - Can Indies save music biz? - powered by Impala

Učesnici: Kees Van Weijen (Impala), Didier Gosset (Impala), Dario Drastata (Dallas records)

 

13.10 - 15:30 - Why is radio not playing my song?

Učesnici: Maja Rakovic (Naxi radio), Nemanja Kostić (Play Radio), Svetlana Djolovic (Radio Aparat), Vasil Gromkov, Stribor Filic (Radio Eurostar), Jadranka Janković

 

13.10. - 17:00 - So close no matter how far

Učesnici: Maciej Madejski (POL), Carina Sava (RO), Keti Catlos (HU), Vedran Kaligaric (CRO)

 

makonda-tracker