uskoro

Otvaranje "Percepcije: Žena po meri društva?" u Matici srpskoj u Novom Sadu

0

Izložba ''Percepcije: Žena po meri društva?'' se svečano otvara u petak, 28. septembra 2018. u Galeriji Matice srpske, u Novom Sadu, praćena panel diskusijom „Da li su muzejske kolekcije odraz našeg društva?“, dan kasnije, u subotu, 29. septembra.

foto: Promo
foto: Promo

Nakon izrazito posećenih izložbi Grejsona Perija i Demijana Hersta, British Council nastavlja saradnju sa Kulturnom prestonicom 2021, Novim Sadom. U svetlu proslave 80 godina kolekcije koja broji preko 9.000 radova i čija se dela svakodnevno izlažu širom sveta, u Srbiji se organizuje druga izložba u sklopu regionalnog projekta Percepcije.

foto: Promo

British Council i Galerija Matice srpske predstavljaju publici na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije. U dijalogu umetničkih dela savremenih britanskih umetnica kao što su Sara Lukas, Trejsi Emin, Rejčel Vajtrid, sa novovekovnom i modernom srpskom umetnošću Katarine Ivanović, Nadežde Petrović, Ljubice Cuce Sokić, otvaraju se pitanja ženske (re)prezentacije i uloge žene kako u prošlosti tako i u današnjem društvu.

makonda-tracker