do sledeće godine

Simfonijski orkestar i hor RTS-a ostavili ih bez daha: publika uživala u 131. "Smederevskoj jeseni"

0

Tokom tri dana trajanja manifestacije publika je bila u prilici da uživa u bogatom kulturno umetničkom programu, a svečano zatvaranje povereno je grupi "Balkanika".

Smederevska jesen
Smederevska jesenfoto: Nenad Živanović

Spektakularnim izvođenjem najpoznatijeg dela nemačkog kompozitora Karla Orfa "Karmina Burana", svečano je otvorena tradicionalna privredno turistička manifestacija "Smederevska jesen".

 

Mnogobrojna publika, u autentičnom ambijentu Malog grada Smederevske tvrđave, ovacijama je pozdravila simfonijski orkestar i hor RTS-a, čije izvođenje ih je ostavilo bez daha.

 

Smederevska jesen
Smederevska jesenfoto: Nenad Živanović

Tokom tri dana trajanja manifestacije ređali su se hitovi popularnih izvođača pop i folk muzike, što je dokaz da i ova 131. "Smederevska jesen" nije izneverila sve poznavaoce kvalitetnih melodija.

 

Svečano zatvaranje povereno je muzičkoj grupi "Balkanika", koja već
godinama ređa uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, a publici u Smederevu predstavili su se prepoznatljivim repertoarom.

 

Smederevska jesen
Smederevska jesenfoto: Nenad Živanović

Prava karnevalska atmosfera osetila se centralnim gradskim ulicama, kada je prodefilovalo nekoliko stotina učesnika. Okupljeni sugrađani i gosti grada birali su zabavu za sebe, od viteških turnira, poljoprivrednih izložbi, pa do nastupa najboljeg dečijeg hora "Kolibri" i plesnih grupa.


Program su vodila uvek rado viđena televizijska lica, Dragana Kosjerina i Živorad Nikolić, poznatiji pod nadimkom Šarenica.

 

"Smederevska jesen", u čast grožđa i vina, održava se od 1888. godine, a organizatori svake godine pripreme bogat kulturno umetnički program i na taj način srednjevekovnu prestonicu na obali Dunava, postave na mapu festivala koje jednostavno morate obići.

 

 

makonda-tracker