Ne propustite

Šampionski start drugog Vinskog maratona na Paliću, 22. septembra

0

Najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u regionu, Vinski maraton održaće se po drugi put 22. septembra 2018. godine na Paliću pod sloganom „Više vinograda, više zabave!“

vinski maraton
vinski maraton foto: Promo

Biće održane dve trke - Vinska trka na polumaratonskoj stazi (21,1 km) i Trka uživanja (10 km). Trkačke staze prolaze kroz vinograde, vinarije, salaše, a duž staza će se nalaziti brojne okrepne stanice s vinima, ukusnim zalogajima, voćem i muzičkim programima. Kostimirani trkači će nakon istrčanih deonica nastaviti da uživaju u besplatnim koncertima, gastronomskim specijalitetima, Zlatiborac pršuti, degustaciji vina i vinskim radionicama, najboljim vojvođanskim sirevima, afterparty zabavama, piknicima na salašima, ali i u zabavnim takmičenjima gde ih očekuju i brojne nagrade. Za ljubitelje vina organizovana je posebna Degustaciona zona na Velikoj terasi pored jezera, vinske radionice, vinske ture, a tu je i mali Vinski brod koji će voziti goste jezerom i na kome će takođe moći da se degustiraju vina.

 

vinski maraton
vinski maratonfoto: Promo

 

Sa posebnim zadovoljstvom možemo da najavimo i da će se na startu ovogodišnje trke naći i aktuelna petostruka šampionka Srbije u triatlonu Vida Medić, što obećava i uzbudljiva nadmetanja na stazi. Online prijave za trkače moguće su preko sajta www.vinskimaraton.rs do 15. septembra, kao i dan uoči i na sam dan pred start trka. Na sajtu se nalazi i celokupan program dešavanja, rezervacije i prijave za svaki od pratećih sadržaja.

 

vinski maraton
vinski maratonfoto: Promo

 

Iako je prošle godine po prvi put organizovana u Srbiji ova vrsta manifestacije, na Vinskom maratonu je učestvovalo više od 1.000 trkača iz 12 zemalja. Ove godine interesovanje trkača je izuzetno veliko, a očekuje se i mnogo veći broj učesnika iz inostranstva. Naime, svetski poznati australijski sajt „Rad Season“ je Vinski maraton označio kao jednu od najatraktivnijih manifestacija u Srbiji koje se moraju obići, a u izboru najuticajnijeg regionalnog vinskog magazina Vino.rs proglašena za Najbolju vinsku manifestaciju u Srbiji.

 

Vinski maraton se i ove godine održava u saradnji sa Parkom Palić i uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Turističke organizacije Srbije, Privredne komore Srbije, tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

 

 

makonda-tracker