Ne propustite

Počinje izložba "Dunavski dijalozi 2018" u galeriji Prostor

0

Završni program Dunavskih dijaloga 2018 - izložba Gorana Despotovskog biće održana u petak, 7. septembra od 19.00 časova, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

izložba
izložbafoto: Promo

U kreativnom centru PROSTOR biće postavljena ambijentalna instalacija novosadskog umetnika Gorana DespotovskogASC/DESC (2018).

 

Goran Despotovski (Vršac, 1972) je diplomirao, magistrirao i doktorirao slikarstvo na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu gde je i zaposlen (od 2004). Do sada je izlagao na 55 samostalnih i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao što su: Prigušena Egzistencija, Banja Luka, Republika Srpska (2015); Košice, Slovačka (2015); Tajčung, Tajvan (2014); Premonition/Blood/Hope, Kunstlerhaus, Beč, Austrija (2014); Identiteti Association for History, Co-operation and Reconciliation, Golubić, Hrvatska (2014); There will be no miracles here, Facing Belgrade – ein Einblick in die zeitgenössischen Kunstszene Serbiens, Karlsruhe, Nemačka (2013); Real life presence, organizacija MSUV i Landesmuseum Joanneum – Kunstlerhaus Graz, Graz, Austrija (2009).

 

Višestruko je nagrađivan. Autor je projekata Razlike, Slika i Knjiga Akademije umetnosti u Novom Sadu. Predsednik je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine (od 2017).

Kreativni centar PROSTOR prirodni je nastavak rada Umetničke asocijacije Inboks u smeru revitalizacije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. PROSTOR u Beogradskoj 11 zamišljen je kao poligon za razmenu znanja, iskustva i ideja, ali i mesto za zajednički rad i stvaranje. U njemu ćemo se baviti prostorima u nama i oko nas, jer su oni duboko povezani. Osim konferencija, seminara, predavanja i radionica iz različitih oblasti PROSTOR će biti i mesto za izložbe, performanse, akustične svirke, projekcije filmova, kulinarske radionice i druge aktivnosti koje nam nedostaju. Svi programi i sadržaji u PROSTORU će bezrezervno promovisati jednakost, solidarnost, ljudska prava, udruživanje i slobodu izražavanja.

 

 

makonda-tracker