Tradicionalno

Božićni koncert u duhu akcije „Obnovimo sebe - podignimo Stupove“

0

Drugog dana Božića u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar održan je tradicionalni Božićni koncert. Program je trajao puna dva sata, a koncertna dvorana bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Odzvanjali su zvuci duhovne i etno muzike, a uz radostan praznični duh Božić je proslavljen onako kako i dolikuje.

foto: Promo
foto: Promo

Događaj je održan po blagoslovu njegovog preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog g. Teodosija, a pod pokroviteljstvom Manastira Đurđevi stupovi u Rasu, Crkvene opštine za Rašku oblast i grada Novog Pazara. Organizaciju su preuzeli Društvo mladih umetnika Stari Ras, KUD-ovi Ras i Golija.

 

foto: Promo

Ovogodišnje pravoslavno sabranje vernog naroda bilo je u duhu akcije „Obnovimo sebe - podignimo Stupove“.

 

foto: Promo

Koncertu je prisustvovao vladika Teodosije koji se obratio publici i podsetio na značaj obeležavanja Božića.

 

foto: Promo

Događaju je prisutvovalo brojno sveštenstvo, čelnici gradske uprave, ali i verni narod, među kojima je bilo dosta mladih ljudi. Svi oni imali su priliku da uživaju u kvalitetnom programu i pažljivo osmišljenoj scenografiji.

 

foto: Promo

 

Drago nam je što smo i ove godine iza sebe ostavili kvalitetan Božićni koncert. Na sceni se našlo preko stotinu učesnika iz svih krajeva Srbije, ali i Crne Gore. Svaki nastup publika je ispratila sa oduševljenjem. S organizacijom koncerta počeli smo nekoliko meseci ranije, bila je najzahtevnija do sada, a na desetine ljudi iza scene je brinulo o svakom detalju. I ovoga puta smo bili na visini zadatka i uspeli da postavimo nove, još više standarde kada su u pitanju koncerti ovog tipa," ističu organizatori koncerta Ivana Jolović i Nevena Jolović.

foto: Promo

Učešće u programu su uzeli brojni solisti, kulturno-umetnička i pevačka društva: Hor Sv. Arhiđakon Stefan iz Kraljeva, KUD Kopaonik iz Leposavića, Pevnica Stupovi iz Beograda, Pozorište Refleksija iz Raške, Ljuba Manasijević iz Beograda, Anđela Brajović iz Podgorice, Vuk Pantović iz Sjenice, Anastasija i Danilo Tomić iz Užica, kao i domaći izvođači: Iva Nikolić, KUD Ras i KUD Golija.

 

foto: Promo

Specijalni gost koncerta bio je devetogodišnji Pavle Vasiljević, učesnik Pinkovih zvezdica, koji je na oduševljenje svih prisutnih izveo Božićnu pesmu „Anđeli pevaju“.

 

foto: Promo

Zavoleo sam manastir Đurđevi stupovi. Ranije sam imao priliku da ga vidim samo na slikama, ali sam danas dok sam išao prema njemu bio oduševljen, jer je uživo neuporedivo lepši. Na koncertu sam prvi put imao priliku da izvodim duhovne pesme, i sve to mi se jako dopalo. Srećan sam što sam imao priliku da budem deo akcije i koncerta koji su namenjeni obnovi ovog divnog manastira," izjavio je Pavle.

foto: Promo

Ovo je samo jedna u nizu akcija koja se održava pod pokroviteljstvom manastira Đurđevi stupovi, a nedavno je snimljen i spot za novu Božićnu pesmu „Hristov rođendan“ koju su u toku Božićnog koncerta svi učesnici zajedno izveli na sceni.

 

1 / 7 Foto: Promo

 

 

 

 

makonda-tracker