mir božji

Neka nas ovaj Božić podseti da imamo razloga za radost u srcu: Poznati su se već pripremili za praznik (FOTO)

0

I ove godne mnoge poznate ličnosti su se odazvale akciji „Obnovimo sebe, podignimo Stupove“, te su odlučili da vam daruju pesmu.

foto: Promo
foto: Promo

Leontina Vukomanović, dečiji hor „Stupovi“, Hor „Čarolija“, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Željko Vasić, protinica Violeta Sandić, Protojerej Radomir Sandić i Jovana Barać su svojim vokalima ulepšali pesmu pod nazivom „Hristov rođendan“.

 

Spot je sniman u Hramu Sv. Jovana Vladimira u Beogradu i u manastiru Đurđevi Stupovi u Starom Rasu u Novom Pazaru.

 

foto: Promo


U spotu su pored učesnika u izvođenju pesme nastupila i deca izvođača i umetnika, Hor „Čarolija“, članovi Pevnice Stupovi, Dečije pevnice Stupovi i Muzičkog sastava Stupovi.

 

foto: Promo

 

„Hristov rođendan“ je pesma o radosnom prazniku Božiću i predstavlja Pravoslavne vrline i vrednosti koje se temelje na ljubavi, toleranciji, radosti, saosećanju, deljenju, zajedništvu i porodici.

 

foto: Promo

 

Kroz spot su prikazane sve one radnje koje se dešavaju i u Pravoslavnim Hramovima i domovima vernika. Okupljeni najpre oko Krsta i Badnjaka, zatim oko trpeze i uz česnicu, orahe, voće i slatkiše deca pamte najlepše uspomene iz svog detinjstva.

 

Tu su naravno i darivanje i razmena poklona.Zato se i u ovom spotu pojavljuju brojevi telefona kao apel na samilost i darivanje kakvo je svojstveno Pravoslavnim Hrišćanima.

 

Srce za decu 2552 (za Despota), Budi human (redni broj po izboru) na 3030, Podrži život 5757, Za decu obolelu od raka 1150, Jedan SMS za jedan obrok za porodice na Kosovu i Metohiji 1033, Srbi za Srbe (za mnogodetne porodice na Balkanu)7673, SMS 7175 na 7175 “Udruženje uvek s decom“-pomoć deci oboleloj od raka, za Aleksandra Adamovića 165na 3030, za Mariju Milošević 255 na 3030, za Dariju Antović 358 na 3030, za Dariju Petrović 298 na 3030, za Teodoru Vranješević 292 na 3030, za Pavla Miloševića 274 na 3030, za Lazara Zarubicu 301 na 3030, za Andrijanu Jovanović 325 na 3030, za Željka Mitrovića 323 na 3030, za Andrijanu Obradović 406 na 3030, za Anastasiju 396 na 3030, za Vasilija 247 na 3030, za Sergeja 219 na 3030, za Mihajla 221 na 3030, SMS na 2844 – nahrani gladnog!

 

foto: Promo

 

Poznati su ovom priliko uputili i čestitke povodom predstojećeg praznika.


Sergej Ćetković - Draga djeco, Nek vam bude Srećan i Blagosloven ovaj najradosniji Hrišćanski praznik. Želim vam puno zdravlja, radosti, osmijeha, sreće i igre. Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!


Jelena Tomašević - Hristos se rodi! Vaistinu! Srećan Božić i neka vam od današnjeg dana sve bude zdravo, radosno i blagorodno!


Nikola Rokvić - Želim svim pravoslavnim hrišćanima srećne Božićne praznike, da u radosti, veselju i zdravlju dočekamo jedan od najradosnijih dana, rođenje našeg Bogomladenca Isusa Hrista! Da se što više sabiramo dobrim postupcima, milosrđem, kao i da revnujemo u odricanju od loših misli, reči i dela! Neka nas dragi Gospod obasja svojom nestvorenom svetlošću, mir Božiji Hristos se rodi!


Leontina Vukomanović - Neka nas ovaj Božić podseti da imamo razloga za radost u srcu i mir u duši - a to je rođenje Hristovo i njegovo rađanje u nama. U svetu brzine i pretrpavanja informacijama, duhovnost je jedina koja nas teši i vraća blagostanju, jer sa verom u rođenje Bogočoveka i mi postajemo bolji, samilosni i pažljiviji prema svemu što je Bog Otac stvorio. Svaka pesma koju otpevamo za ovaj radosni praznik dolazi iz njegovog srca, a teče kroz naša.

foto: Promo

 

makonda-tracker