Rekord Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju

0
Za četiri dana manifestacije Velikogospojinski Dani u Novom Bečeju 130 hiljada posetilaca je imalo priliku da uživa u najrazličitijim sadržajima.

Ovolika poseta je premašila čak i očekivanja organizatora i oborila sve rekorde posećenosti dosadašnjih Velikogospojinskih dana. Najviše posetilaca stiglo je iz susedne Mađarske, a ni Slovenci i ostali ex Jugosloveni nisu ostali imuni na pozive organizatora da dođu i osete malo vojvođanske atmosfere koju su svakog dana različito pakovali.

Prvog dana manifestacije Velikogospojinski dani u Novom Bečeju održano je takmičenje u kuvanju ribljih čorbi u 150 kotlića, a pobedio je Predrag Jakšić iz Novog Bečeja. Najbolji tamburaški orkestar po odluci žirija je bio Tamburaši sa čarde iz Novog Bečeja. Najveću medijsku pažnju ipak je izazvala humanitarna akcija Gađanje predsedsnika, kada su građani imali priliku da za dvesta dinara, balonima napunjenim vodom pokušaju da pogode predsednmika opštine, Milivoja Vrebalova. Prihod od 55 hiljada dinara otišao je deci sa posebnim potrebama škole Josif Marinković iz Novog Bečeja.

Drugi dan manifestacije prošao je u znaku takmičenja paradnih konjskih zaprega. Manifestaciju su zvanično otvorili predsednik opštine Novi bečej Milivoj Vrebalov i Goran Petković, državni sekretar za turizam Veče je dostiglo kulminaciju posle koncerta Ane Bebić kada je na scenu izašao Željko Samardžić koji je odličnim dvoiposatnim koncertoma zabavio oko 20 hiljada posetilaca.

U subotu su Bajaga i Instruktori, Dejan Cukić, Eva Braun i Delča nastupili pred publikom kojoj ni kiša i nagla promena temerature nije smetala da ostane i do kraja isprati sve izvođače. U nedelju je koncert mađarske grupe Republika privukao mnogo gostiju iz susedne Mađarske, a koncert Hari Mata Hari je bio najposećeniji koncert u četiri dana festivala. Velikogospojinski dani imali su takođe vrlo bogat prateći program kulturnih i sportskih sadržaja.

makonda-tracker