Intervju

Sonja i Aca Vuksanović iskreno o porodici i karijeri: Naš život ima nove prioritete

0

Popularni muzičar i njegova supruga radno proslavljaju uskršnje praznike pripremajući se za njegovu veliku balkansku turneju kojoj je pevač pristupio mnogo mirnije i zrelije nego svim ostalim jer mu je, umesto da troši, novo zadovoljstvo u životu postalo da stiče

foto: Andreja Damnjanović

Story: A da li se dešavalo da se zapitate: Kako ću se sad iz ovoga izvući?

 

Aca: U životu ne postoje bezizlazne situacije. Najbolju rečenicu o tome čuo sam u zatvoru. Nije to bilo ništa strašno, tamo sam proveo četiri meseca, ali taj prvi dan proveden iza rešetaka predstavljao je najgori momenat u mom životu. Već sutradan bilo je nešto drugo... U prvom trenutku bio sam izuzetno besan, ljut i ogorčen, kao da nikad neću izaći na slobodu, imao sam utisak da mi se ceo svet srušio. Onda mi je prišao drugi zatvorenik i upitao me: Šta ti je, čoveče? Sve što se desi u životu, mora i da prođe. Setićeš se mene kad se budeš smejao ovim danima u zatvoru. I stvarno, već sledećeg dana počeo sam da se zezam s tim, a onda je sve prošlo. A tog prvog dana bio sam najbliže psihičkoj smrti. Potpuno sam se ugasio. Nisam mogao da verujem šta mi se dešava.

 

Sigurno ste ga primetili u tatinom spotu: Stariji sin Ace Lukasa je definitivno nasledio očev šarm (FOTO)
 

Story: Kad se pogleda u totalu, reklo bi se da ste čovek rođen sa viškom sreće?

 

Aca: Misliš na igre na sreću? Kad bih slučajno dobio sedmicu na lotu, oni bi odmah javili kako nešto mora da se plati milion evra. Šalim se, rođen sam pod srećnom zvezdom pošto volim svoj život. Iako se sigurno 365 dana u godini probudim i pomislim: Kog sam se đavola budio, 330 poželim da odem da bacim đubre i ne vratim se 11 godina. Ali, opet sam srećan. Ne postoji čovek koji ima više lepih nego ružnih dana, taj se nije rodio. I kad shvatiš da je to tako, onda si radostan. A ovi što su snuždeni kad im je nešto loše, ceo život su nesrećni. Desi se i meni da padam i kad to dođe, niko ne može da me pomeri, ali to se retko kad događa. A toliko sam puta bio u užasnim situacijama i evo, smejem se, zezam se, čovek bi pomislio da mi je sve potaman.

 

Story: S velikim koncertima zagazićete u leto, planirate li da nakon toga negde otputujete?

 

Sonja: Naravno, kao i dosad. Uvek odemo na letovanje, kao i na njegov radni odmor. Tu smo već dobro organizovani. To jest ja, jer neko i to mora da bude.

 

Story: Ipak, ovoga puta čini se da je mnogo veći tim angažovan oko organizacije koncerata?

 

Sonja: Da, spolja se čini da Aca nikad nije bio organizovaniji, a za to su možda najzaslužniji ljudi kojima se sada okružio. Zbog toga i pravi ovakvu balkansku turneju. Posao je digao na takav nivo da, prvi put u ovih deset godina, uživamo u pripremama za nastupe.

Aca: Imao sam više od hiljadu koncerata, ali ovo je prvi put da mi to radi velika kuća Sky Music, koja je alfa i omega na ovim prostorima kada je o tome reč.

Sonja: Sad se Aca bavi isključivo muzikom i svojom karijerom. Cela njegova priča podignuta je na najprofesionalniji mogući nivo.

Aca: Dobro, znači da sam dosad bio amater?

foto: Andreja Damnjanović

Story: Sonja, koliko ste vi uticali na to?

 

Sonja: Aca se bavi javnim i prilično obavezujućim poslom u koji je uključena cela porodica. Uvek svi zajedno pričamo o svemu i donosimo zaključke. Ovo je za nas idealna situacija jer on može više da se odmara, kvalitetnije da radi, kome to ne bi prijalo? Kao i svaka žena, borim se upravo za to.

 

Htela sam da idem kod psihologa da nekako izađem na kraj s tim: Sofija Šašić otvoreno o životu pored Ace Lukasa, o svom ocu...

 

Story: Kad smo prošli put razgovarali, bili ste na nekoj dijeti...

 

Sonja: Da, to je bilo posle putovanja u Dubai. Pa, evo, vidite ove sve jabuke i pomorandže, tu su, redovno ih nabavljamo, samo ih više ne konzumiramo tim intenzitetom.

Aca: Vidite gde stoje jabuke? E, pa preko puta je frižider. Jabuke stoje, a frižider se koristi. Imam utisak da sam čak i dioptriju dobio zbog tog slabog svetla u frižideru. Tu provodim celu noć. A doktori se hvataju za glavu kad mi vide rezultate, misle da je došlo do zabune.

Sonja: Neće grom u koprive.

 

Preuzeto iz 604. broja magazina Story

makonda-tracker