iskren

Aca Regina: Fantastičan sam dečko, a katastrofalan muž (FOTO)

0
Pevač i frontmen proslavljenog pop benda Regina, Aleksandar Čović otkriva zašto ne želi po drugi put da se oženi, kakav odnos gaji sa svojom partnerkom koja je dve decenije mlađa od njega i na koji način vaspitava svoju decu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Dok uživa u porodičnoj idili sa ćerkom Aleksandrom (14), sinom Leonidom (2) i dvadeset godina mlađom izabranicom Ksenijom, vođa grupe Regina i autor većine pesama, Aleksandar Čović (46), ovih dana veoma posvećeno radi na promociji svog albuma, koji je zajedno sa momcima iz benda studiozno pripremao tokom cele protekle godine.

 

- Album U srcu završen je tokom 2016. godine, ali dali smo sebi još nekoliko meseci kako bismo odlučili kojih ćemo dvanaest numera, od ukupno osamnaest, objaviti. Pesme su ljubavnog karaktera i stila po kome je Regina prepoznatljiva, ali sa malim iskoracima. Uspeli smo da obogatimo zvuk violinom i trubom, tako da smo napravili jedan izuzetno dobar projekat – otkriva za Story Aleksandar koji je još kao mali maštao o svom studiju u kom će stvarati autorsku muziku, a ta mu se želja ispunila.

 

- Ostvario mi se san da imam svoj prostor, gde ću u potpunosti moći da se posvetim muzici. Ne stidim se nijednog posla, a kao klinac prao sam prozore i raznosio pakete preko Omladinske zadruge, ali jedino muziku znam da radim na pravi način – objašnjava pevač. CD sa 12 novih pesama grupe Regina magazin Story poklanja svojim čitaocima u broju koji je u prodaji uoči Dana zaljubljenih, od petka 10. februara. Numere su ljubavnog karaktera, a Aca kaže da najbolje pesme stvara kada je melanholičan.

 

- Tuga je definitivno jači osećaj, čovek kada je srećan nema ni potrebe da piše, a i zašto bi kada mu je sve potaman. Mada u poslednje vreme sebe teram da komponujem veselije numere, što ćete imati prilike i da čujete u novom albumu – kaže Aleksandar koji osim u muzici, energiju pronalazi i u svojoj porodici.

 

 

foto: Luka Šarac

Naime, on već duže vreme živi u srećnoj vanbračnoj zajednici sa svojom devojkom Ksenijom Nikitinom, s kojom ima sina Leonida.

 

- Izuzetno mi je važno da se razgraniči da nisam u braku nego u vezi. Znam da je ljudima neprirodno što mi je devojka mlađa dvadeset godina, a nismo venčani, ali meni kao umetniku ta vrsta prostora neverovatno je bitna. Nisam sebičan, samo mi taj privid slobode dozvoljava da ostanem svoj i pomaže mi da stvaram. Mislim da sam kao emotivni partner fantastičan, kao otac još bolji, ali kao muž – prava katasrofa.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker