iskren

Aca Regina: Fantastičan sam dečko, a katastrofalan muž (FOTO)

0
Pevač i frontmen proslavljenog pop benda Regina, Aleksandar Čović otkriva zašto ne želi po drugi put da se oženi, kakav odnos gaji sa svojom partnerkom koja je dve decenije mlađa od njega i na koji način vaspitava svoju decu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Dok uživa u porodičnoj idili sa ćerkom Aleksandrom (14), sinom Leonidom (2) i dvadeset godina mlađom izabranicom Ksenijom, vođa grupe Regina i autor većine pesama, Aleksandar Čović (46), ovih dana veoma posvećeno radi na promociji svog albuma, koji je zajedno sa momcima iz benda studiozno pripremao tokom cele protekle godine.

 

- Album U srcu završen je tokom 2016. godine, ali dali smo sebi još nekoliko meseci kako bismo odlučili kojih ćemo dvanaest numera, od ukupno osamnaest, objaviti. Pesme su ljubavnog karaktera i stila po kome je Regina prepoznatljiva, ali sa malim iskoracima. Uspeli smo da obogatimo zvuk violinom i trubom, tako da smo napravili jedan izuzetno dobar projekat – otkriva za Story Aleksandar koji je još kao mali maštao o svom studiju u kom će stvarati autorsku muziku, a ta mu se želja ispunila.

 

- Ostvario mi se san da imam svoj prostor, gde ću u potpunosti moći da se posvetim muzici. Ne stidim se nijednog posla, a kao klinac prao sam prozore i raznosio pakete preko Omladinske zadruge, ali jedino muziku znam da radim na pravi način – objašnjava pevač. CD sa 12 novih pesama grupe Regina magazin Story poklanja svojim čitaocima u broju koji je u prodaji uoči Dana zaljubljenih, od petka 10. februara. Numere su ljubavnog karaktera, a Aca kaže da najbolje pesme stvara kada je melanholičan.

 

- Tuga je definitivno jači osećaj, čovek kada je srećan nema ni potrebe da piše, a i zašto bi kada mu je sve potaman. Mada u poslednje vreme sebe teram da komponujem veselije numere, što ćete imati prilike i da čujete u novom albumu – kaže Aleksandar koji osim u muzici, energiju pronalazi i u svojoj porodici.

 

 

foto: Luka Šarac

Naime, on već duže vreme živi u srećnoj vanbračnoj zajednici sa svojom devojkom Ksenijom Nikitinom, s kojom ima sina Leonida.

 

- Izuzetno mi je važno da se razgraniči da nisam u braku nego u vezi. Znam da je ljudima neprirodno što mi je devojka mlađa dvadeset godina, a nismo venčani, ali meni kao umetniku ta vrsta prostora neverovatno je bitna. Nisam sebičan, samo mi taj privid slobode dozvoljava da ostanem svoj i pomaže mi da stvaram. Mislim da sam kao emotivni partner fantastičan, kao otac još bolji, ali kao muž – prava katasrofa.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani...

 

 

Aleksandrova partnerka Ksenija poreklom je iz Rusije, tako da njih dvoje žive na relaciji Moskva–Beograd, ali njemu to ne pada teško. On smatra da bi ljudi ponekad trebalo i da se razdvoje kako bi se poželeli i shvatili koliko se vole.

 

- U toku godine, mi smo ukupno šest meseci zajedno. Mislim da je povremena razdvojenost recept za dobru vezu – otkriva muzičar i ističe da se stidi što svih ovih godina nije naučio ruski, mada mu to sada i nije neophodno jer se njegova izabranica dobro snalazi sa srpskim jezikom. Njih dvoje imaju sina Leonida, koji je lepotu i svetlu put nasledio od majke, a čistu balkansku dušu od oca.

 

- Na mene je samostalan, i ja sam kao mali bio takav. Uvek sam znao šta hoću. Nekad pomislim kako bih mogao samog da ga ostavim jer bi on znao da bez ičije pomoći jede ili prošeta – kroz smeh objašnjava Aleksandar i kaže da ga raduje način na koji njegov sin reaguje na muziku.

 

- Na novom albumu postoji pesma Za one stare dane, koju prati truba. Čim čuje prve taktove, Leonid odmah zapleše i njegova reakcija na muziku zaista je neverovatna – ponosno otkriva frontmen grupe Regina.

 

Papir mu ne znači ništa: Aca Regina otkrio detalje svoje neobične srpsko-ruske ljubavne priče

 

Pored sina, muzičar ima i ćerku iz prvog braka, četrnaestogodišnju Aleksandru, koja veoma hirovito prolazi kroz svoje tinejdžerske dane.

 

- Ona je sada osmi razred i ušla je u tu fazu kada želi da je sve po njenom. Misli da je najpametnija, pa zajedničko vreme uglavnom provodimo u svađi. Čini mi se da je za godinu dana iz devojčice izrasla u pravog buntovnika – priča pevač i kaže kako je, dok je bila mala, imao konstantnu potrebu da joj oblikuje život kao iz bajke, ali priznaje da je pogrešio.

 

foto: Luka Šarac

Iako pola vremena boravi kod majke, Aleksandra je često sa ocem i bratom.

 

- Kada se svi okupimo, podsećamo na nekakvu ludu komunu, a ukoliko nam svrati i moja majka, nastane sukob generacija – priča Aleksandar i potom otkriva da je kao veoma mlad probao narkotike, ali svoju decu savetuje da nikako ne idu tim putem jer je to zlo i nada se da ih tako nešto nikada neće privlačiti. O prvoj ljubavi u rodnom gradu, priča sa setom:

 

- Ja sam se sa osamnaest godina u Sarajevu prvi put ozbiljno zaljubio. Imao sam sreće, jer nikada se ne zna kuda bi me put odveo da je nisam sreo – objašnjava on i otkriva da su mu osećanja pomešana kada pomisli na rodni grad, jer ne zna da li je tamo u svojstvu gosta ili domaćina.

 

- Nisam načisto kada odem u Sarajevo, to je jedno čudno osećanje. Čini mi se da svi mi koji u nekom periodu svog života napustimo rodni grad, zauvek ostanemo pomalo izgubljeni – kaže Aca.

 

I dok je mnogo posla pred bendom, Aleksandar kaže da će se u narednom periodu posvetiti snimanju spotova i ističe kako bi želeo da ponovo sarađuje s nekom glumicom poput Nine Janković.

 

- Ako postoji nešto dobro u tom spotu Kada poludimo, onda je to Nina – priseća se muzičar i kaže da i danas voli da ga pogleda

 

 

 

 


 

 

 

makonda-tracker